Vrat grč

Zdravlje I Medicinska Video: Trnjenje Nogu I Ruku - Kada Se Radi O Ozbiljnom Problemu? (Juli 2019).

Anonim

Spazam - kompresije krvnih sudova, živaca snopove, a iza njih - mišićnog tkiva. Prvenstveno pogođene nervnog tkiva je poremećena regulacija vaskularnog tonusa. Krvi stagnira u venama, štand oksidira metabolita.

Kao odgovor na pojavu vazospazma je dalje, kako bi se ograničilo upale. Prenos nervnih impulsa u mišićno tkivo je slomljena, tako da postoji grč vrata, koja se manifestuje oštar bol.

Prva - lumbago. Javlja se nakon treninga, obično kasno u dan ili drugi dan. U napadu je izazvala hlađenje - topline receptori se aktiviraju. Ona se smanjuje i činjenica da postoji lokalna vazospazma vrat, a onda bi se moglo snažne kontrakcije mišića koji se ne okrene glavu.

Izaziva grč vrat

Patologija je sezonskog karaktera, koje se pojavljuju u proljeće, kada je "je varljiva vremena." Sunčeve svjetlosti intenzitet sličan ljetnih vrućina, ali dim iz smrznutog tla tokom zime izaziva hladan vjetar. Dosta puta se pojavljuju u sudu bez toplu odjeću dobiti grč vrata narednog dana.

Budući da je bolest dobila popularno ime: odmor vrat grč koji proganja gotovo svi ljudi, otvaranje sezona godišnjih odmora. Vježba na otvorenom dovodi do lokalne hipotermije, koji izaziva grč sudova vrata, koja nužno slijedi konvulzije.

Naravno, to nema nikakve veze s organskim oštećenja mozga. Međutim, grč vrat može dovesti do invalidnosti i ograničenja neuroze.

Pored domaćih hlađenje na grč vratnih mišića i krvnih sudova izazivajući sljedeće faktore:

 • Sharp, neugodno pokreta. Dodatno opterećenje na kičmu u vratnih kralježaka što je dovelo do naglog punjenje krvlju, što dovodi do vazospazma i mišići vrata, u pratnji intenzivan bol;
 • Nedostatak natrija u krvi. Elektrolita izgubili u opštoj dehidracije se aktivira ili uzimanje diuretika. Uz smanjenje natrija ispunjava glavnu ulogu, pružajući potencijal mirovanja mišićnih ćelija. Kada je elektrolit je odsutan, postoji grč vratnih mišića, kao i opuštanje za njihov nedostatak materijalnih podloge;
 • Beriberi. Vitamini B i D, pružaju kontrakcije mišića i inervacije, promovirati razvoj spazmofilii. Spazam mišića vrata u takvim slučajevima je u početnoj fazi bolesti.

Hipotermija, prisustvo intervertebralnog kile vrata maternice i loša ishrana u kombinaciji sa oprugom beriberi doprinose razvoju prigradskih spazma vrata, što je sezonski. U drugim slučajevima, incidencija naglo pada iz očiglednih razloga: ljudi oblače za sezonu, koji pate od beriberi nemam vremena za ispitivanje od strane neurologa u smislu cervikalnih intervertebralnog kile i druge manifestacije osteoartritisa.

simptomi

Više od polovine grč vrat javlja nakon traume. Rijetko, njegova pojava izazvana umor.

Pri razvoju upale mišićnog tkiva, pod nazivom miozitis obično bol se javlja na jednoj strani, a prostire se na strani vrata do ramena pojas, oduševljeno okcipitalni regiji.

Bolne "bol u leđima" kao vrat grč simptome osjetio rukom na dohvat ruke. Miozitis je uvijek u pratnji utrnulost kože.

Simptomi vrat grč u pratnji poremećaja mišićne funkcije i senzacija prikazani su u sljedećem:

 • otežano gutanje;
 • promjena dikcija;
 • prekid disanja otežano izdisanje zbog bolova;
 • ograničenje kretanja glave.

Tipično, grč vrat pratnji jake glavobolje koji počinje od okcipitalnog regije. Ovo krvni pritisak ostaje nepromijenjena.

Kako ukloniti vrat grčeve

U akutnoj periodu se ne preporučuje fizički sesija terapije, ali je nedavno formirao čitav trend u neuroznanosti, što ukazuje na to da vježba može i treba donijeti olakšanje.

Zagovornici aktivnog tretmana znaju kako da ublaži grčeve vrata pomoću vuče kičme. Su posebne vježbe usmjerene na jačanje dotok krvi do mišića. Brodovi su otkrili i prošli odloženog metabolita koje ulaze u krvotok i neutralisan jetre. Dakle, tu je eliminacija uzroka miozitis.

Od razrješenja grčeve u vratu može pokrenuti samo zaustavljanje bolesti, aktivni pristalica tretman naći mnogo pristalica. Međutim, vježba može dovesti do mišića suza okružen vlakana koji dodatno pogoršavaju bolest.

U klasičnoj verziji, sve fizioterapije i terapijske vježbe izvršena nakon uklanjanja grča na vratu, koji se obavljaju sljedeće metode:

 • novokainova blok - ublažava bol gotovo odmah proizveo doktora;
 • akupunkturnih aktivne tačke na tom području - čini samo IRT specijalistu koji zna kako da ublaži grčeve u vratu, bez opasnih posledica;
 • manipulacija - na snazi ​​u dijagnostici, "skliznuo disk";
 • Postizometrična opuštanje - nenasilnim metodama za izdvajanje mišića, a zatim opuštanje;
 • laser i krioterapija - Metode sigurno na snazi ​​za uklanjanje grča na vratu, ali ne i svi su na raspolaganju;
 • lijek znači grupi NSAIL Doctor imenovanja;
 • Lokalni tretman - Masti tradicionalnih lijekova. Potrebne otklanjanje nedostatka vitamina i nedostatak elektrolita. Izabrane poseban režim ishrane preporučuje unos multivitamina (neyromultivit, pentavit).
Vrat grč
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi