Faze hipertenzije

Zdravlje I Medicinska Video: Can You Really Tell If A Kid Is Lying? | Kang Lee (Januar 2019).

Anonim

Hipertenzivna bolest srca - uobičajena bolest kardiovaskularnog sistema. Izuzetno je podmukao, pojavljuju tiho, visok krvni pritisak može da napreduje tokom godina, što je dovelo na kraju do smrtonosne komplikacije. To može biti srčani udar, moždanog udara i mnogih bolesti srca, bubrega i očiju.

Dijagnoza hipertenzije je izuzetno važan zadatak, jer je jedini način da se dodijeliti pacijentu adekvatnu terapiju održavanja, koji će morati da poštuje život, bez obzira na rezultate mjerenja krvnog pritiska.

Samo strogo pridržavanje preporuka ljekara će se izbjeći hipertenzivne krize i moguće komplikacije.

otkrivanje hipertenzije

Postavite hipertenzija može, ako je dva puta dimenzija pritiska sa svim pravilima ovog postupka kod ljudi zabilježen je vrijednosti iznad 140/90 mmHg. c. Ponekad je dijagnoza se temelji na svakodnevno praćenje pritiska sa posebnim instrumentom.

Važno je razlikovati sekundarne hipertenzije (uzrokovana nekim drugim bolestima, kao što su bolesti bubrega ili rak štitnjače) iz esencijalne hipertenzije (od kojih uzrok nije mogao upravljati). Potonji se nalazi u 98% slučajeva i često se naziva hipertenzija, iako je pravi izraz hipertenzije.

Nakon ponovljenih otkrivanje visokog krvnog pacijenta tlak se obično imenuje određene testove i procedure za pronalaženje uzroka, ili hipertenziju (u tom slučaju se priznaje sekundarni) ili hipertenzije dijagnozu, utvrđivanje obimu, fazi i nivo rizika.

Raslojavanje hipertenzije

Vrijeme za hipertoničara ne zavisi samo na krvni pritisak, jer pacijenti koji primaju antihipertenzivi, ova brojka može biti izobličena.

Prisustvo istovremene faktora rizika koji su uključeni u proces ciljnih organa i nekih kliničkih stanja, pacijenti se prenose (npr, infarkt miokarda), su važni u strategiji za daljnje liječenje. Sve ove opcije uklapaju u klasifikaciju hipertenzije ozbiljnosti.

faza hipertenzije

U prvoj fazi hipertenzije ne postoje objektivni znaci organske lezije - nema hipertrofija lijeve klijetke, mijenja fundus, funkcija bubrega je normalno, hipertenzivne krize su rijetki.

Hipertenzija II faza uključuje prisustvo jednog i nekoliko promjena u ciljnim organima. To može uključivati:

  • hipertrofija lijeve klijetke (pokazao na fizičkoj, radioloških, ehokardiografskih, EKG studija);
  • promjene u krvnim sudovima fundusa;
  • smanjenje bubrega protok krvi i glomerularne filtracije;
  • znaci difuzne bilateralnih bubrežne funkcije pad sa studija radioizotopa;
  • razne manifestacije vaskularne insuficijencije nervnog sistema, prolazne ishemije.

Izvan perioda liječenja hipertenzije dovoljno stabilan tipičan hipertenzivne krize.

U fazi III bolesti postoje snažne znakove oštećenja ciljnih organa zbog štetnih efekata hipertenzije i tzv povezanih kliničkih stanja - srčanog udara, moždanog udara, srčane efekte ili zatajenja bubrega i drugih bolesti rezultat od hipertenzije.

Rana dijagnoza i liječenje hipertenzije u izbjegli pogoršanje prognoze i uključivanje ciljnih u patogenezi bolesti.

Faze hipertenzije
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti