Strabizam kod djece

Zdravlje I Medicinska Video: Prvi Korak - Strabizam Kod Djece (Juli 2019).

Anonim

Roditelji nisu uvijek spremni da nosi dijete pati strabizam, doktor. A uzalud. Ono što se ne tretira kao dijete, to je vrlo teško popraviti u odraslih.

Strabizam - kršenje oči djeteta, gdje njihova ose ne konvergiraju na analiziranom temu. Spolja pokazuje odstupanje od oka do hrama (divergentni strabizam) ili nos (konvergiraju). Bolest može biti urođene i stečene u ranom djetinjstvu.

Strabizam u djece: liječenje treba biti

Nažalost, čak iu današnjem svijetu, neki roditelji ne smatraju da je potrebno da vidi doktora ako dijete ima razrok…. Motivacija je jedan i zato smo tretmane, procedure ili loš, oh, operacija horor. Pa, žmirkajući malo, još uvijek lijepa i bolje.

U stvari, ovaj položaj je vrlo sebičan. Nekoliko djeca će biti drago da zna da je moja majka nije htela da tretira ove neprijatne estetski defekt. U adolescenciji, strabizam i vrlo složenih oblika. Ali to nije najvažnija stvar! Važno je razumjeti da strabizam - nije estetski problem, bolest koja dovodi do smanjenja vida i da je sposobnost da se obim percepcije.

manifestacije strabizma

Strabizam - kršenje oči djeteta, gdje njihova ose ne konvergiraju na analiziranom temu.

Spolja pokazuje odstupanje od oka do hrama (divergentni strabizam) ili nos - konvergiraju.

Bolest može biti urođene i stečene u ranom djetinjstvu.

Uzroci strabizma kod djece

Strabizam više razloga:

1. mišića oka slabost.

2. U korektovuvani problema s vidom, kao što su hiperopije ili kratkovidost.

3. astigmatizam, to kršenje fokus slike objekta na mrežnici, što je rezultiralo dijete vidi da je sve u iskrivljenom obliku.

4. patologije trudnoće.

5. genetska predispozicija.

7. neurološke bolesti u bebe, kao i stres i psihičke traume.

Ali bez obzira na razlog, oči potrebno liječenje. Na upitu. Prema oftalmologa, strabizam bolje biti ispravan, mlađi pacijenta.

U posebnoj klinici doktor će obaviti niz studija, dok utvrđivanje uzroka, vrsta i stepen strabizma. I na osnovu tih podataka, odabire odgovarajući tretman.

Tretman strabizma kod djece

Tretman strabizma obavlja na dva načina: konzervativno i hirurško.

Zadatak konzervativni tretman - poboljšanje oštrine vida korekcijom kratkovidnost i hiperopija (naočara ili sočiva)

Mnogi vjeruju oftalmolog efikasna metoda okluzije. Do današnjeg dana posebno dizajniran za dijete doktor nositi zavoj na oku zdravo. Ovo omogućava slabiji "kosyachy" vlak i jačanje tih mišića.

Tu su i posebne uređaje i sisteme za vježbe oko koje stimulišu vizualni proces.

Nažalost, većina slučajeva strabizma potrebna operacija.

Nemojte misliti da bolest "izrastetsya" ili beba se navikne na to! To je greška i kašnjenje otežava daljnje liječenje. Za normalnu uspjeh u školi i samopoštovanje adekvatne dijete treba zdravo oči!

Strabizam kod djece
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti