Sladila su opasniji nego što se mislilo o tome

Zdravlje I Medicinska Video: Listening To Shame | Brené Brown (Januar 2019).

Anonim

Niskokalorični umjetni zaslađivači, suprotno uvriježenom mišljenju, povećavaju rizik od pretilosti, naučnici su uspostavili. Ove alternative mogu se naći u ishrani soda vode. To uključuje saharin, sukraloza, aspartam, piše Daily Mail.

Weizmann Institute pokazuje primjer miševa: životinje bilo teško reciklira šećer u ishrani kada se dodaju zaslađivači. Ovo povećava rizik od pretilosti i dijabetesa. S druge strane, istraživanje je otkrilo 400 link umjetni zaslađivači sa visokim težinu i poremećaj tolerancije glukoze. Da odbije bilo je dovoljno samo 4 dana.

Ostali eksperimenti su pokazali da zaslađivači naškoditi crevne mikroflore, mijenjanje bakterijski sastav. Kao rezultat hrane izdvojila više energije i više masti zapasalosya. Rezultat - povećan rizik od pretilosti. Stručnjaci savjetuju da napusti umjetnih zaslađivača, soda i piti običnu vodu.

C oštre kritike studije su Gavin Partynhton Britanskog udruženja bezalkoholnih pića i Međunarodnog udruženja zaslađivača. Glavna tvrdnja je da namirnice sa niskim kalorija saharozaminnykamy definitivno pomoći da izgubite težinu. To pokazuju eksperimenti sa punim ljudskim bićima.

Sladila su opasniji nego što se mislilo o tome
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti