Kapi od sumporne utikači

Zdravlje I Medicinska Video: A Crucial Video For Awakening! – Satsang Is God'S Magnet (Januar 2019).

Anonim

Prisustvo utikača u ušima i reći simptome kao što su gubitak sluha, tinitus, nelagodu, vrtoglavicu, povraćanje i grčeve. Posebna kapi za uši su dizajnirani za pružanje prve pomoći - pojavio sumpor klastera da omekša u ušni kanal.

Sumpora u ušima je prirodna obrana protiv bakterija, gljivica, insekata služi za podmazivanje i čišćenje ušnog kanala. Vanjski uho sadrži oko dvije tisuće sumpora žlijezde koje proizvode 15-20 mg sumpora mjesečno. Vizuelno otkriti prisustvo utikača, samo povucite ušnu školjku ispraviti ušni kanal. Ako je vidljiva kocke sumpora, onda možemo govoriti o prisustvu sumporne pluta unutar uho, koji će vam pomoći da riješi posebne kapi.

Neki uzroci cerumena

U zdrave osobe ušne masti izlučuje prirodno kada žvakanja pokreta, ali pod određenim okolnostima sumpora može kretati prema bubne opne i formiraju utikač.

  1. Nepravilno brigu o ušima. Često čišćenje ušnog kanala sa pamučnom štapići (oni se najbolje koristiti samo za čišćenje vanjski dio uha).
  2. Koristite slušni aparat.
  3. Povećana lojnih žlijezda.
  4. Stalni boravak u vrlo prašnjavim.
  5. Poseban oblik strukture ušni kanal (često uski). Ovo nije patologija, ali ova struktura treba obratiti više pažnje na prevenciju uši.

Kapi sumporne pluta

Kapi za uši od cerumena često propisuju za čvrsta i suha mješavina cijevi.

  1. Vodikov peroksid 3%. Bury u 1 minutu polpipetki 4-5 puta na dan. Nakon toga omekšao sumpor kvržice obično gurnuo same sebe.
  2. Remo-Wachs. Za profilaksu upravlja 1-2 puta mjesečno. Ne koristite za bol u ušima, izlučivanje uho tekućine oštećen bubnjić. Eliminirajući potrebu za nedeljni uši čišćenje pamuka pupoljci.
  3. A-tserumen. Da biste uklonili čep u vanjskom ušnom kanalu, sprečava stvaranje cerumena sa hipersekrecije sumpora. Kako je propisano za higijenu u svako uho 1 ml, 2 puta mjesečno. Trajanje upotreba nije ograničena.
  4. Debroks, aura, E-R-O Myurayn i hidropsija. kapi sumporne pluta - otapala, od kojih je aktivni sastojak - karbomidu peroksid - pomaže omekšati ušne masti.

Ponekad je izbor kapi cerumena savjetuje da koriste ricinusovo ulje, to je, iako sumporna stoper omekšava ali ima bubnjić ranjive na prodor raznih infekcija. Strogo je zabranjeno da peru uši, a koriste liste pad cerumena uha osoba koje pate od hroničnih i akutnih otitis medija kako biste izbegli oštećenje bubne opne i tečnost ulaska u unutrašnje slušni kanal.

Kapi od sumporne utikači
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti