Sunce će izgubiti težinu i održavanje težine

Zdravlje I Medicinska Video: Mystery Of Outer Planets | Space Documentary | Outer Space Discovery (Juli 2019).

Anonim

Ako želite izgubiti na težini na odmor, to je najbolje da se sunčaju ujutro, odbijajući da ostanu na plaži u popodnevnim satima, prenosi Daily Mail. Što dokazuje naučnici, ujutro suncu pomaže u održavanju zdrave težine. Na cijelo vrijeme, intenzitet i trajanje izloženosti tijekom dana direktno vezani za težinu osobe.

Eksperiment sa 26 muškaraca i 28 žena pokazalo je da, ako lavovski izlaganja odnosio se na jutro, onda osoba je smanjena indeks tjelesne mase u odnosu na indeks ljudi sunčanje kasnije. Dr. Catherine Reid Feinberg School of Medicine Univerziteta Northwestern naglašava: efekt ne ovisi o razini fizičke aktivnosti, kalorija sadržaj ishrane, vrijeme spavanja, starosti ili sezone.

Oko 20% od BMI su zbog izlaganja suncu. Znamo: sunce je u stanju da sinhronizuje "unutrašnji sat" koji regulira cirkadijurni ritmovi. I oni su, zauzvrat, reguliraju energetski balans. Osjetiti učinak izlaganja suncu, a oni troše 20-30 minuta ujutro. Najoptimalniji put - 08:00-podneva. Ako osoba ne dobije potrebnu količinu sunčevog zračenja u pravo vrijeme, svoj "unutarnji sat" može uspjeti.

Ovo mijenja metabolizam, što uzrokuje debljanje.

Sunce će izgubiti težinu i održavanje težine
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti