Simptomi (July 2019)

bos.doctorsask.com
Suvi kašalj

Suvi kašalj

Suvi kašalj - zaštitna reakcija kojom tijelo pokušava vratiti disajnih puteva. Kao strana tijela mogu djelovati sluz, prašine i sl Kašalj je refleks i javlja se u suprotnosti sa disajnih puteva, bez obzira na volju čovjeka. To je, to je simptom naznaku da je tijelo određene povrede . U tom smislu, glavni tretman je usmjeren na otklanjanje uzroka.

Uzroci utrnulost u prstima

Uzroci utrnulost u prstima

Utrnulost prstiju - prilično česta pojava, a ovaj problem sa kojima se suočavaju ne samo dob za odlazak u penziju, već mladi ljudi. Nedostatak osjetljivost varira peckanje od ekstremiteta, a ponekad i boli bol. Isključujući ove situacije, kada je osoba spava u neugodan položaj, to je tačno reći da utrnulost ruku i prstima - simptom bolesti.

Uzroci utrnulost glave

Uzroci utrnulost glave

Glava uzroci ukočenost nije uvijek povezana s bilo koje bolesti. Hypoesthesia glavu i bilo koje druge dijelove tijela se smatra normalnim kada osoba kreće duga ili je u neugodan položaj. To se događa, na primjer, kada se pravilno opremljen radnom mjestu ili za vrijeme spavanja. U takvim situacijama, privremeni cirkulaciju krvi koja dovodi do utrnulost i peckanje u mišićima i koži.

Kako za ublažavanje bolova u leđima?

Kako za ublažavanje bolova u leđima?

Prije nego što počnete tretirati bol u leđima, morate imati pouzdan uzrok njegovog nastanka, kao značajno poboljšati stanje pacijenta i da se postigne stabilna remisija djeluje samo na izvor. Radi lakšeg bol i oslobađa napetost iz mišića leđa se koriste kao standardne tehnike i dokazane inovativne prakse i narodne lijekova.

Nesanica

Nesanica

Nesanica - ovo je gostima koji su prisustvovali svakog, a ponekad čak i odgođen za dugo vremena. Njegovim uzrocima može biti prilično banalan kao prekomjerne stresa ili dodatni šalicu kave noću. No, većina nas čine greške prilikom pokušaja da definiše nesanice, to nije jednostavno nedostatak sna, i složenih problema zaspi, održavanje sna tokom noći i jutra buđenje.

Da li postoji opasnost kada boli krtica?

Da li postoji opasnost kada boli krtica?

Mladež ili mladeži, medicinske terminologije naziva nevus. U Latinskoj je "krtica". Pojava nevusa zbog genetske predispozicije. Kada se pojavi mladež mnogo kasnije, u starosti, to ne znači nevus se odnosi na stečene defekte kože. Općenito, ljudi ne obraćaju pažnju na madeže sve dok oni sami ne boli ili ne pokazuju jak svrab.

Teško je hodati, bolovi u zglobovima

Teško je hodati, bolovi u zglobovima

Uzroci bolova u zglobovima u nogama su razne bolesti mišićno-koštanog sistema uzrokovana traumom, deformiteta zglobova i drugih povreda. Posebno je teško hodati s ovim upalnih bolesti, osteomijelitis; chondrocalcinosis; artritis; osteoartritis; burzitis. Ovi poremećaji mogu utjecati na sve glavne zglobova donjih ekstremiteta - kuka, koljena, skočnog zgloba i stopala zglobova na rukama i nogama.

Bol u koljenu

Bol u koljenu

Prema statističkim podacima, najmanje svaki drugi prije ili kasnije suoči sa bolestima zglobova. Najčešći među njima različitih lezija u koljenu. Uzrok bolova u koljenu nije uvijek trauma, često nastaje zbog nositi hrskavice površina je obično prvi simptom raznih bolesti. Zglob koljena - najveći zajednički ljudskog tijela.

Šta ako boli kičma?

Šta ako boli kičma?

Jedan od najčešćih simptoma mnogih bolesti je bol u leđima. Rasponu od razloga koji mogu izazvati nelagodu je vrlo široka, jer svako subjekti fizičkog i emocionalnog stresa, utjecati na stanje imajući elemenata ljudskog kostura. Stoga je važno u slučaju bolova u kičmi što je prije moguće da potraže stručnu pomoć.

Menstrualni poremećaj

Menstrualni poremećaj

Možemo reći da je menstruacija - pokazatelj zdravlja žena. Najpoznatiji razlog zašto su izgubili - ovo je definitivno trudna. Ali ako žena smatra da je ova opcija više ne, još uvijek postoje mnogi drugi faktori - i opasno i sasvim obične, a ne briga. Svi Razloge treba podijeliti u dvije grupe: medicinske i nemedicinske.

Bol u stražnjici

Bol u stražnjici

Razvoja svake patološkog procesa u organizmu karakteriše niz kliničkih manifestacija. Jedan od njih je intenzitet boli i lokalizacije je često važan dijagnostički alat. Ali ne uvijek neugodan osjećaj mjesto porijekla i njegov izvor su isti. Na primjer, bol u stražnjici može ukazivati ​​na razne bolesti.

Uho boli

Uho boli

U odgovoru na pitanje, šta ako ga boli uho, možete dobiti puno raznih tipova. Preporuke od uha do toplo, uzmite dovoljno toplo piće u ukapavanjem u ušni kanal propolis tinktura ili topla Ukuvano kamilice. U narodnoj medicini, naravno, sve od klinčića ulje na slomiti luk. U stvari, bol može biti mehanički, traumatično, infektivne prirode ili čak biti simptom bolesti nisu u vezi sa otorinolaringologije.

Spastična cerebralne posude

Spastična cerebralne posude

Ljudski mozak - glavni regulator svih procesa u tijelu. Za pravilno obavljanje dužnosti "šef" trebalo bi da bude dovoljno hrane. To se vrši putem brojnih brodova koji donose protok krvi u mozak kiseonika. Taj pokret je zbog redovnog kontrakcije i relaksacije zidova arterija i vena. A razloga može izazvati vazospazam mozga koji je povećan njihov ton.

Vrat grč

Vrat grč

Spazam - kompresije krvnih sudova, živaca snopove, a iza njih - mišićnog tkiva. Prvenstveno pogođene nervnog tkiva je poremećena regulacija vaskularnog tonusa. Krvi stagnira u venama, štand oksidira metabolita. Kao odgovor na pojavu vazospazma je dalje, kako bi se ograničilo upale. Prenos nervnih impulsa u mišićno tkivo je slomljena, tako da postoji grč vrata, koja se manifestuje oštar bol.

Ono što može povrijediti limfnih čvorova na vratu

Ono što može povrijediti limfnih čvorova na vratu

Kod ljudi, uloga biološkog tijela filtera obavljaju limfnog sistema - limfne čvorove. Ove male veličine formiranje grah ili grašak sadrže bijelih krvnih stanica koje štite od bakterija i virusa. Ako je bol u limfnim čvorovima na vratu - to znači da je izvor zaraze je u neposrednoj blizini, kao i nelagode često javljaju tijekom upale.

Zašto je spazam mišića

Zašto je spazam mišića

Mišića čovjek je u stalnom napetost jer je većina beznačajan akciju aktivnost uključuje tisuće mišićnih vlakana. Normalno funkcioniranje mišićnog sistema zahtijeva elastičnost tkiva, ali često nakon pretjerane vježbe u napetost mišića ostaje čak i nakon njegovog završetka. U nekim slučajevima, ovi procesi se odvijaju brzo, dok drugi pružaju dugo čovjek bola i ometaju svoje kapacitete.

Zašto cijelo tijelo boli?

Zašto cijelo tijelo boli?

ČEsto, nakon pretjerane fizičkog napora ili ranim fazama obuke u lice teretani oseća stalno prigovara bol u cijelom tijelu. Tipično, takva bol ne traje više od nekoliko dana i riješiti sami nakon što tijelo bude potreban odmor. Često se, međutim, cijelo tijelo me boli redovno tokom vremena, što može biti simptom različitih vrlo ozbiljne bolesti koje zahtijevaju neposrednu tretman.

Zašto boli bubrezi?

Zašto boli bubrezi?

Bubrezi su jedinstvena tijelo. Oni promovišu oslobađanje toksina iz organizma. Također su uključeni u sve vrste metabolizma, održavanje konstantne unutrašnje okruženje - kiselo-bazne ravnoteže, reguliše krvni pritisak, su uključeni u hematopoeze. Ako je bol bubrega, poremećena je funkcija mnogih organa i sistema.

Zašto povredio rame?

Zašto povredio rame?

Postoje mnogi uzroci bolova u ramenu. Prije svega, to je sjedeći način života, loše držanje ili pretjerana stresa na ramenom zglobu. Ove negativne faktori izazivaju povrede i zloupotrebljavaju upalnih ili neurološkim: osteohondroze; kalcifikacije ligamenata; artritis; artritis; tendinitis; kapsulitis; burzitis; išijas; uljtinuo živce.