Temperatura kada dijete griženje

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Sniziti Temperaturu Kod Djeteta? | Savjet Stručnjaka (Jun 2019).

Anonim

Mnogi roditelji se žale na bolesti djeteta kada je točno zube. Temperatura, loša probava, curenje iz nosa - mogu svi biti bebu tokom izgled beba zuba.

Činjenica da je u toku beba Teething može biti bolna stanja, raspoloženja, poznat mnogima. Ovaj fiziološki proces koji se ne može izbjeći. Međutim, nije svako dijete ima ovi simptomi su ponekad zub pojavi bez ikakvih tegoba.

Znakovi Teething

Izbijanje zuba u djece - individualni proces, a dijete može vidjeti sve ili samo neke od sljedećih karakteristika:

  • jedna od glavnih karakteristika izgled zuba oticanje desni. Oni su prilično teško razaznati, pobrinite se da površina potrebno je usaditi jasan prst. Ako se ova masaža desni kao dijete, on se ponovo govori o skori izgled zuba;
  • često tokom izbijanje zuba kod djece pojačana salivacija. Su proizveli iritaciju kože, koja se može ukloniti kreme za bebe;
  • svrbi desni kod djece, on povuče u usta;
  • razdražljivost često u djece tokom žvakanje. U ovom trenutku, djeca osjećaju bol, neki su više, drugi manje;
  • dijete može izgubiti apetit. Kada jedu nelagodnost raste, a on odbija obrok;
  • kada se smanji beba zubi, temperatura se može podići;
  • dijareja - jedan od simptoma izgled zuba.

Nije uvijek proljev i groznicu ukazuju na to da je dijete koje smanji zube, to može biti znak infekcije, tako da je najbolje da se obratite lekaru da bi se isključila mogućnost.

Temperatura izbijanje zuba kod djece.

Mnogi roditelji u vrijeme kada se smanji beba zubi, briga temperatura za većinu. Neki pedijatri je povezana sa upalom desni i smanjen imunitet.

Kada se smanji zub djeteta, temperatura 37,3 - 37,7 ° C je normalno. Dijete se mora pomno pratiti na vreme da vidi porast termometar čitanja.

Ponekad se temperatura može dovesti iznad 39 ° C, u ovom slučaju, prati stanje djeteta treba biti posebno pažljivo i za mjerenje tjelesne temperature svakog sata, posebno noću.

Pomozite svom djetetu

Djetetu se može dati poseban prsten za žvakanje -prorezyvatel, gumene igračke, koru hleba tokom žvakanje. temperatura igračka treba da bude malo ispod sobu, to će pomoći vašem djetetu olakšati nelagodu.

Ako se smanji beba zubi, temperatura može dovesti u bilo kojem trenutku. Pedijatri Preporučujemo da ne srušiti temperaturu na 38 ° C, ako dijete nije nevaljao. Postoje mnogi lijekovi koji pomažu da se nose sa vrućine. Odabrati potrebne lijekove doze i zakazati će pomoći liječnika.

Kada su potrebni mlijeko zubi djeteta briga za njih, jer su krhke i lako pogođeni karijesa. I što je najvažnije - u toku griženje beba treba brigu i pažnju rodbine, jer nije lako. Provedite više vremena s njim, i on će lako preživjeti ovom teškom periodu svog života.

Temperatura kada dijete griženje
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti