Nazvan dokazano načina za vraćanje normalnog sna

Zdravlje I Medicinska Video: The Weight Of Chains 2 | Težina Lanaca 2 (Juli 2019).

Anonim

U svijetu postoje mnogi poremećaji spavanja.

Ali najčešće - nesposobnost da zaspati noću i nemogućnost da se probudiš ujutro. Mnogi se žale nesanice - tempo života ubrzava, problemi i stres postaje veća, što ne može dovesti do neuroza države. I jedan od njihovih znakova - problemi sa spavanjem. Nije slučajno u svijetu spava toliko popularan. Ali spavanje - put ka nigdje - mogu smetnje jedan san brzo pretvoriti u klasični nesanica kad nema droge nisu baš spavati. Kako bez njih i normalizirati san na miru?

Fiziologija u pomoć

Bez znanja svojih fiziologije je teško naći načina da se vrate spavati. Čak i akademik Pavlov je utvrdio da sve procese u organizmu je kombinacija pobude i inhibicije. Isto se odnosi i na zaspao. Uzbuđenje odlikuje aktiviranje nervnog sistema. Pod sve većim pritiskom, srce kuca brže povećava tonus mišića, crijeva i želuca lansirati svoj rad. U mozgu, ovaj put se povećava električnu aktivnost. Nepotrebno je reći, s dominacijom pobude se ne spava na jedno oko.

Inhibicija, s druge strane, se odlikuje usporava disanje i broj otkucaja srca, opuštanje mišića, smanjenje pritiska. U telu postoje važni procesi oporavka energije, akumulacija snaga potrebnih hranjivih tvari, ljekovite povrede. Spavanje je vrhu inhibitornih procesa, kao što je inhibicija aktivnosti moždane kore.

Dakle, logično je pretpostaviti da bi za normalizaciju sna i početi da ispunite na vrijeme, moramo osigurati da kočenje procesa u organizmu počeo da nadvladati uzbuđenja. Oni mogu pokušati umjetno izazivati ​​sebe. Ali to treba da shvate šta može utjecati na osobu u njegovo tijelo i teče automatsku kontrolu i ne može biti.

Ono što utiče

Ispostavilo se da ne možemo utjecati na mnogo. Proces regulacije pritiska i broj otkucaja srca automatski i svjesno javlja promijeniti ih ne možemo. Ali posredno utjecati na njih sasvim moguće mijenja ono što možemo kontrolirati. Osoba može svjesno kontrolirati dubinu i učestalost disanja i mišića. To jest, ako namjerno sporo disanje i opuštanje mišića, moguće je da se osigura da tijelo pokreće kočenje procesa. Ova metoda je mnogo nesvjesno koriste kako bi se smanjila skočio pritisak, smiri se. Možete pokušati i koristiti ga kako bi se olakšalo san.

metoda disanje

Lezite udobno i počne disati mirno i ritmično, što dah između udisaja i nakon izdisaja. Jedan mora pokušati da diše plitko, površno. Pažnju treba usmjeriti na proces disanja, pokušavajući da ne dozvoli druge misli. Vrlo brzo, tijelo će početi da napuste dnevni ciklus, smiri se i sna može doći brzo. Metoda će biti efikasniji ako spojite drugi.

Opuštanje mišića

Sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio je vrlo popularan auditivni trening, čime je pokušao ponavljajući različite prijedloge u sumrak stanju lijek bolest sa psihosomatskim prirode. U upravljanju bijesa zasniva se na principu potpune opuštanje mišića, što je rezultiralo napad bio međustanje između sna i vedrinu. Mnogi od onih koji su pokušali da se bave samostalno auditivni trening rekli da nemaju vremena za početak ponavljanja sebi potrebne saglasnosti kao zaspi.

Stoga jednostavan zaključak - da bi na spavanje, trebalo bi da počne da se opusti sve mišićne grupe. Ovo bi trebao biti isti kao što je preporučeno tehnika kontrole bijesa - u fazama, u strogoj sekvenci, fokusirajući se na svoje postupke. Prva stanica opušta mišiće desne noge, zatim nogu, zatim bedra desne noge. Zatim, u istim redom opuštanje mišića lijeve noge. I tako moramo djelovati, kretanje: stražnjice, trbuha, leđa, nadlaktice, ramena, vrat, leđa i lice. Općenito, zaspi je jednostavan, čak i prije nego što svi mišići su opušteni.

Ponekad san je poremećen zbog velikih blokova mišića, posebno mišiće ramena, vrat i leđa. I opuštanje od ovih sajtova pomaže da spavaju bolje od tableta za spavanje. Conscious osloboditi stege mišića koji se danas koriste vrlo aktivna u mnogim psihološke prakse za poboljšanje ljudskog stanja i normalizirati san.

masaža

Opusti mišiće i osloboditi ih od terminala pomaže masaža. Da bi se olakšao početak san može da prije odlaska u krevet za masažu u predjelu vrata, ruku i nogu. Važno promasazhuvaty ova mjesta efikasno i temeljito, a ne nedostaje jednoj lokaciji. Ovaj pokret bi trebao biti spor, trljanje i istezanje. Ovaj ritam efekte na mišiće započinje proces inhibicije u korteksu, smanjuje električnu aktivnost mozga i umiruje, što dovodi do prirodnog sna.

Da li će se računati slonova

Stare članice način mirovanja da moramo početi računati na sebe slona (zapravo sve). Smatra se da je to postepeno isključuje interni monolog mozga i dovodi do nestanka misli stalno se pojavljuju i polako ljuljao.

Ideja je pravi princip. Ali na taj način pomažući nije sve i ne uvijek. Razlog je jednostavan i leži u nemogućnosti da se u potpunosti koncentrirati na stazi i na pogrešan emotivni raspoloženje. Brojanje objekata naglaskom na ravnotežu, moramo mirno i bez iritacije. Ako je proces počinje emotivno obojene iritacije i strah od neuspjeha, neuspjeh neće izostati da se pojavljuju i neće moći da spava, jer je proces inhibicije uzrokovane monotoniju aktivnosti i susreta poravnala aktiviranje pobude osjećaja iritacije.

igra oči

Istraživanje sna prirode pokazala je da je umor očne mišiće dobiti osjećaj pospanosti. Isto tako, država povećava umor mišića lica i vrata. Zaključeno je da ako napravite zamor očiju, proces može znatno olakšati san.

Da biste to učinili, jednostavno leži u krevetu, oči podignite, kako bi oči, pokušavajući da izgledaju kao da su centar mišića čelo i oči drži ovu poziciju za duže. Želja da se opustite oči i san ne prisiliti sebe da čekam.

Možete učiniti sljedeće vježbe: opuštanje mišića lica i grla, kao i oči padajući, izgleda kao unutra. Brzo opustiti tijelo i promoviraju miran san.

Trebamo li se bojati nesanice?

Mnogi ljudi doživljava teškoće uspavljivanja, početi panike i mislim da imaju nesanicu pojaviti. Strah od ponavljanja ove situacije ih čini nervoznim prije odlaska na spavanje sljedeći dan, što je, naravno, dovesti do početak procesa pobude i inhibicije nadvladati sna ne mogu. Tako je začarani krug patnje i zdravlja. Nesanica ovdje je rad samog čovjeka. Kao rezultat toga, čovjek uzima drogu i gube sposobnost da zaspati prirodno bez lijekova. Nastaviti normalno spavati nakon pomoću tableta za spavanje i drugih psihotropnih supstanci je izuzetno teško.

Zaključak: bolje je da se ne počne da koristi droge za spavanje. I strah ne vrijedi nesanice.

Najbolji način za vraćanje zdravog spavanja - ne dozvoliti da spava kad spava na jedno oko, a ne nervozan zbog toga san nije došla na vrijeme. Ljudsko tijelo - kompleks je samoorhanizovuyetsya i samo-ozdravljenja. U skladu s tim, padova su moguće. Ali ako ne paničarite i ne hrle odmah eliminirati kvarove tablete, oni odu.

Ako ne želite da spavam - bez sna. Leži u krevetu i kada to nije potrebno, pa čak i štetno. Čovjek počinje vorochatysya, iritirana, ljut, uplašen da nije zaspao, i na kraju ide na spavanje. Ne smijemo dozvoliti da ode na spavanje i nešto učiniti. Samo u svakom slučaju ne može uključiti TV i gledati filmove ili još gore uronjen u Internet, sjedi za kompjuterom. Treperi ekran će kontinuirano hraniti proces pobude moždane kore, samo podstiče budnom stanju (za budućnost u cjelini treba da se pravilo da se zaustavi rad na računaru za nekoliko sati prije nego što namijenjenu vrijeme spavanja kršenja će prevladati prije spavanja u moždanoj kori). Najbolje - pročitajte knjigu, prošetati, show off, povyshyvaty, za sortiranje stvari. Monoton aktivnost postepeno smiruju nervni sistem i izgledaju prirodno linkove koji će učiniti vaše oči da spava.

Ako san nikad ne dođe, bolje da ne idem dalje. Bolje da spavam jednu noć, nego posaditi tijela na tablete za spavanje i pokvariti prirodni mehanizam sna. Nakon nekoliko dana bez sna, da spava naredne noći će biti mnogo lakše. Ali pod uslovom da ne lijekove i ne pylys ili previše uzbuđen mozga kao bdenje ispred kompjuterskih igara i snimanja nije bilo.

Nazvan dokazano načina za vraćanje normalnog sna
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti