Vađenje zuba: komplikacije

Zdravlje I Medicinska Video: Vadjenje Zuba (Juli 2019).

Anonim

vađenje zuba - vrlo bolan i opasan postupak koji ugrožava mnoge ozbiljne komplikacije.

Uklanjanjem zuba nerado pribjegavaju kao stomatologa i pacijenata koji koriste minimalnu mogućnost da spasi zub i spriječiti opasno postupak. Uklonite zub u ekstremnim slučajevima, ako određene indikacije.

Indikacije za vađenje zuba

 • hranulyruyuscheho prisutnosti gnojnog ili parodontitisa (samo u slučaju jako zakrivljenim korijenskih kanala);
 • osteomijelitis vilice;
 • uništavanjem korijena;
 • prisutnost lezije koje uništavaju tkivo kosti vilice i vilice;
 • infekcija;
 • temeljna oštećenja karijesa.

vađenje karakteristike zuba

Uklanjanje ili ekzodontiya, je jednostavan i hirurški. Samo pozovite vidljivi vađenje zuba, koji je besplatan za pristup. Operacija je uvijek u pratnji jasno objavljivanje, au težim slučajevima - sekcija vilice kosti.

Strategija za uklanjanje stomatologa bira - u nekim slučajevima zub slomljen i ukloniti parcijalan. Real ekstrakcije se sve obavlja u općoj anesteziji.

Treba obratiti pažnju na uklanjanje umnjaka, budući da je glavni kandidat za eliminaciju. Pogrešan visina ili nije u potpunosti smanjiti kroz umnjak izaziva raseljavanje zuba i simetrije lica. Operacije ukloniti ovu zub su postali standard, ali ipak je još uvijek operacija, je puna komplikacija.

Komplikacije nakon vađenja zuba i njihovo otklanjanje

Nažalost, ni profesionalni liječnik ili kvalitativno operacija ne može garantirati odsustvo komplikacija nakon vađenja zuba. Mnogo toga ovisi o individualnom tijelu. vađenje zuba može da izazove takve komplikacije.

 1. Možda će vam trebati šivanje u slučaju teških oštećenja desni. Obično se preklapaju šavova rastvoryayuschymysya teme, tako da nema potrebe da ih ukloniti.
 2. Pojava sindroma suhe rupe, kada je oštećena područja prekrivenoj ne formira krvni ugrušak, potrebna za zarastanje rana. Obrađeno dressing sa dezinfekciju i promovira ljekovite kompozicije.
 3. Alveolitis sindrom nastaje kao posljedica suhe rupe, u pratnji jake bolove u uklanjanju dugo, s obzirom da je normalno bol treba da donese u roku od jedan dan. Obično se javlja nakon uklanjanja umnjaka, jer ovaj postupak obično prate ozljede kostiju i desni. Također alveolitis karakteriše pojavom neprijatan miris i okus u ustima. Tretman je isti kao i sindrom suhog bunara.

Za prevenciju komplikacija treba izvršiti niz jednostavnih procedura: odustati jesti za 2-3 sata nakon uklanjanja, uklanjanje žvakaćih na suprotnoj strani, pazeći da ne dodiruje rupu, čineći ispiranje samo na recept.

Kontraindikacije za vađenje zuba

Čak i ako se zub mora biti uklonjen, možda ćete morati pričekati sa radom u prisustvu sljedeće bolesti:

 • kardiovaskularne bolesti;
 • SARS, prehlade;
 • rak;
 • stomatitis.

Posebno je opasno operacija slična žena tokom trudnoće, kao stresna situacija, što je vađenje zuba i može negativno utjecati na fetus.

Vađenje zuba: komplikacije
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti