Tradicionalne kineske medicine za psorijazu

Zdravlje I Medicinska Video: Tradicionalna Kineska Medicina (Juli 2019).

Anonim

Psorijaza - hronična bolest kože povezani s ubrzanim podjela ćelija kože. Psorijaza pogađa 2-3% svjetske populacije.

U tradicionalnoj kineskoj bolesti medicine pod nazivom psorijaza srebrnaste vage. Za svoje postupanje primjenjuju samo Naturopathic lijekova i terapija akupunkturnih tačaka (igle, Moksibustija sagebrush cigara, krvarenje), masaža.

dijagnostički Značajke

U tradicionalnoj kineskoj medicini, umjesto uobičajenih zapadne ljudski dijagnoza se zovu simptomi za koje tretman strategija je izabran. Njihova imena podsjetiti oblikovane linije iz djela drevne kineske pjesnika i filozofa.

Da bismo razumjeli kineski pogled na doktora pacijentu, potrebno je uzeti slobodnog vremena od uobičajenog slika bolesti - dijagnoza - tretman. Ista patologija može u smislu kineske medicine biti uzrokovana različitim sindromima i stoga zahtijevaju različite strategije liječenja.

Psorijaza, prema kineskim doktori može biti zbog različitih patogenih mehanizama "mana i disfunkcija krvi", "interni rast topline krvi", "stekao suhoća, stvarajući vetar", u što je narušilo trofičkim kože i mišićnog tkiva.

Osnovni razlog za endogeni razvoj psorijaze se smatra "rast unutrašnje topline" i "toplota" ne treba shvatiti groznicu. Naravno, sve te informacije ima smisla samo liječnik koji ima saznanja tradicionalne kineske medicine. Samo-liječiti, na osnovu liste sindroma nemoguće.

Karakteristike tretmana

sistem psorijaza tretman tradicionalne kineske medicine zasniva se na integrirani pristup koji kombinira upotrebu akupunkture i bilja tradicionalne kineske medicine. Ako je psorijaza je trava "protjera vjetar i uklanjanje vlage." metoda Recepti optužbe za pripremu i doziranje liječnik propisuje, bez uniforme smjernice.

U sistemu tradicionalne kineske medicine za mjere liječenja i preventivne vrlo važno uzeti u obzir doba godine i dana, mjesečevim mijenama i tako dalje. Kineski doktori kažu da u većini slučajeva, psorijaza počinje ili napreduje tokom zime, ljeti se javlja kod pacijenata sa poboljšanja. Ali, ako je povijest bolesti dovoljno dugo, eksplicitne prirode sezonskih egzacerbacije nestaje.

Tradicionalne kineske medicine razlikuje četiri vrste psorijaze, i biljni izmišljotina recept daje podatke za korekciju smjese u zavisnosti od pacijenta, vrsti svoj jezik, ten, tipa puls. Ovi parametri se koriste za definiranje sindroma.

U opisu mjera akupunkture i propisuju njihove izbor u zavisnosti od pacijenta. Od akupunktura igle u aktivne tačke utjecati ovi termini iritirajuće supstance na kožu i plikovi. Ovaj blister ima za cilj da "povući" tijelo patogenih qi energije (ili Da ovisno o transkripciji). Za liječenje psorijaze se koristi u aktivnom krvarenje bodova iza uha, napravi poen smanjena za 23 mm, a primjenjuje se na rez neko vrijeme svježe čena belog luka.

Prevencija i predostrožnosti

U tradicionalnoj prevencija kineskoj medicini igra važnu ulogu, a uključuje mnoge konkretne preporuke o načinu života i ishrane. Ali savjet za pacijente sa psorijazom ne sadrže "kineski egzotične" i lako implementacije.

  • Izbjegavajte infekcije i ozljede. Tokom jeseni i proljeća međusezoni pacijenata posebno je potrebno radi zaštite od prehlade, krajnika i ždrijela.
  • Ne koristite oštre i začinjeno i masne mesa hranu, alkohol, pušenje. Uključiti u ishrani više svježeg voća i povrća.
  • Izbjegavajte nepotreban stres i mentalni zamor, na izmjerene način života, da održi mir.
  • U periodima egzacerbacije ne mogu koristiti moćan nadražujuće droge oprati vrlo toplom vodom.

Prema nekim izvještajima, efikasnost liječenja psorijaze pomoću tradicionalne kineske medicine je 75%.

Tradicionalne kineske medicine za psorijazu
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti