Tretman alergijskog rinitisa

Zdravlje I Medicinska Video: Šta Su Alergije I Zbog Čega Nastaju? (Juli 2019).

Anonim

Rinitis - upala nosne sluznice. Ako je bakterijska infekcija je curenje debljine zelenkaste boje. Kada patogena virus nosnom sekretu svjetlu transparentan u izobilju. Koristi se za liječenje ili antibiotike ili antivirusne lijekove.

Kada sijeno (od riječi "hay") groznica korišten i na drugim objektima kao tretman alergijskog rinitisa zahtijevaju druge droge.

Za sezonske rinitis klinička slika liči na virus, ali se razlikuje u ozbiljnost i trajanje kursa. Osim toga, njegov izgled je povezan sa vremenom oprašivanje biljaka. I liječenje alergijskog rinitisa zahtijeva isključenje kontakt s patogena koji su bioorhanychni materija u svom sastavu ne predstavlja nikakvu opasnost za ljude, nisu skloni alergijskim reakcijama.

Polenske groznice, ili sezonskog rinitisa u 80% slučajeva prenosi nasledan. Tip - dominantan. Ako je moj djed bolovao od ove bolesti, a zatim unuk će biti skloni sezonskim alergijama. Tako da nije potrebno razviti alergijsku reakciju samo u proljeće, stranac i opasnih materija mogu izazvati bolest čak i zimi. U životinjske dlake, na primjer. Stoga, liječenje alergijskog rinitisa mogu biti u bilo koje doba godine.

pripreme za

U kontaktu sa alergenom u najugroženije točke razvoja upalnih odgovora. Gateway za sijeno groznica je gornjeg respiratornog trakta. U sluznice nosa patološki oblik kompleksa antigen-antitijelo.

Oni ne manifestovati do, do izbora novog serija antigena. Kada se to dogodi, postoji neposredna tip reakcije.

Alergija je imuna reakcija perverzno kada imunološke stanice uništavaju vlastite tkiva, koji se akumuliraju na površini abnormalnih kompleksa. o mehanizmu bolesti zasniva se liječi alergijski rinitis lijekova koji potiskuju abnormalni imuni odgovor.

Na mjestu upotrebe lijekova za liječenje sezonskog alergijskog rinitisa podijeliti u sljedeće formulacije:

  • Lokalno - sprejeve, kapi za nos;
  • General - sredstva za gutanje, injekcije.

Mehanizam djelovanja za pojedinačne veze alergijske reakcije, sljedeće farmakološki agensi:

  • vazokonstriktor;
  • upalni;
  • antihistaminici;
  • ispravljanje imuni odgovor.

Vazokonstriktor droge pomoći da se smanji sluz sekreta iz nosa, nosne disanje je osiguran, ali ne riješiti problem liječenja sezonskog alergijskog rinitisa, jer ne utječe na originalni link patološki odgovor. Osim toga, kapi vazokonstriktor nosa ne preporučuje se uzeti više od pet uzastopnih dana, kao vazokonstrikcija povećava bolest.

Droga protiv upalnih promjena sadrže hormone - glukokortikoidi. Ponašaju se odmah i efikasno.

Tretman alergijskog rinitisa centralno glume protuupalni lijekovi su često opravdana i neophodna. Činjenica da alergeni mogu "migriraju" u donjeg respiratornog trakta, što uzrokuje astmu.

Korištenje hormonalne metode ne sistemski, onda nosne sluznice glukokortikoida se ne upije.

Najčešći lijekovi za liječenje alergijskog rinitisa je antihistaminicima.

Oni također djelovati brzo, uništavajući histamina - glavni posrednik alergijskih reakcija. Moderni antihistaminik lijekova ne uzrokuju neželjene efekte, letargija, pospanost, distrakcija. Imunomodulatori djelovati na ćelijskom nivou. Oni inhibiraju aktivnost bazofila, koji u velikim količinama proizvode histamin.

Droge u ovoj grupi se koriste u liječenju alergijskog rinitisa samo pod medicinskim nadzorom, jer je efekat imunomodulatori je i dalje nejasno. Kod nekih pacijenata dolazi poboljšanje, dok drugi razviju paradoksalna reakcija.

Poseban tretman alergijskog rinitisa

Najvažnije u liječenju alergijskog rinitisa je do prekida kontakt sa agentom. Potrebno je da se identifikuju alergen da ga isključiti iz upotrebe bolesna osoba. Jedna od mjera za to je dovoljno da se zaustavi sve simptome bez medicinskog efekta. Identifikacija alergena proizvedenih u posebnim laboratorijima.

U rijetkim slučajevima, agent može definisati isključenje, kao što je učinio s alergijama na hranu.

prevencija

Postoje metode koje uključuju administraciju alergena u malim dozama "ovisnosti" u tijelu stranih supstanci na njega. Postepeno povećanje doze lijeka, prije sezone oprašivanja u ljudskom organizmu stvara maksimalnu koncentraciju alergena i spoljnih uticaja nema efekta na zdravlje.

Međutim, ova metoda liječenja alergijskog rinitisa se ne može koristiti kod svih pacijenata, jer postoji opasnost od pojave paradoksalne reakcije.

Tretman alergijskog rinitisa narodne lekove

U borbi protiv sezonske pogoršanje narodne medicine koristi iste metode kao službeni. Prije svega, preporučuje se da se prekine kontakt s alergenom. Otkrivanje potencijalno opasnih materija koje produciraju analizom nasleđa. Ako se više alergena, i ne može ih se otarasi, tretman alergijskog rinitisa narodne lekove pruža prijem objekata čiji je cilj smanjenje upalnih manifestacija, i jača korekcija imunitet viši nervnog sistema.

Tretman alergijskog rinitisa
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti