Tretman artritisa i osteoartritisa prirodnih faktora

Zdravlje I Medicinska Video: Pobijedite Degenerativne Bolesti - Artroza Koljena (Januar 2019).

Anonim

Tretmani koriste svojstva anorganskih prirodnih formacija i prirodnih faktora su izuzetno efikasne i mogu se koristiti u svim fazama bolesti.

Pre nego što započnete liječenje treba konsultovati lekara, jer u nekim slučajevima, moguće akutne upale, dodatni stres na srce i druge organe i sisteme tijelo.

Osim toga, moguće nekompatibilnosti pojedinih vrsta postupaka s drugim tretmanima i lijekove.

bishofite kupka

Da bi se pripremio za kupanje obično koriste koncentriranim (tečnost) rješenje Volgograd bischofite (se prodaje u apotekama), rijetko - suvi koncentrat u obliku soli.

Akcija bishofit kao efekat soli iz Mrtvog mora, jer sadrži veliki broj soli magnezijuma i elemenata u tragovima.

Bishofite bezopasno i nema neželjenih efekata. Bishofite kupke imaju protuupalno efekte, poboljšati metabolizam, povećava limfnu drenažu, stimuliše imunološki sistem, ima adaptogena efekt.

Pripremiti kupku uzeti 1 kg suhe bishifita uzgajaju do rastvoriti u 3-5 litara tople vode sipa u toplu kupku. Ako se ne bishofite rastvor soli se koristi bishofit dvostruku dozu.

temperatura kupka 37-38 stupnjeva uzimati svakodnevno za dvije sedmice. Preporučuje se da se ponovi kurs u 2-3 mjeseci.

Aplikacije voska

Ova vrsta liječenja koristi u remisiji ili subakutni faze procesa.

Ozokerit - prirodna mješavina parafinopodobnyh ugljikovodika kompleks biološki aktivnih supstanci sa izraženim antibakterijskim, spazmolitički, analgetik, anti-upalni i reheniriruyuschym akciju. Prečišćeni i spreman za upotrebu ozokerita prodaju u ljekarnama.

Da bi se topi u kadi vode u stan pan, sipao visine 1-2 cm, a zatim dozvoljeno da malo ohladi (do temperature od 48-50 stupnjeva) i prostire se na sloj ulja krpom.

Zajedno sa mušeme slojem voska omotana oko zajedničkog pacijenta i završiti za 30-40 minuta, a zatim uklonjena, koža je trljao suvom krpom. Toku tretman se sastoji od 15-20 dnevnih procedura.

naftalanovyye paketi

Obično se koriste smole naftalanovaya bez ulja sadrže naftenski ugljikovodika, koji su biološki aktivne supstance koje imaju izražen anti-upalni i analgetik deystviemyu.

To ubrzava oporavak izgubljenih funkcija, ima spazmolitički akciju. Ona se koristi kao oblog za 15-20 minuta, terapije - 10-12 postupaka svaki dan.

shunhitovye kupka

Ove kupke su pripremljeni pomoću 100 grama sitno sjeckani SHUNGITE smještena u platno krpom.

Ova torba SHUNGITE umetnut pod mlaz vode, koja se puni kadu i onda za nekoliko minuta treba da se intenzivno ispiranje je bilo potrebno za fekalije.

Preporučuje se da se okupa za 20-30 minuta temperatura vode je 37-39 stupnjeva i 1-2 dana za mjesec dana.

Ove kupke imaju izraženu dezinfekciju, tonik i zdravlje efekte.

SHUNGITE svojstva zbog prisustva u njemu biološki aktivnih supstanci - prirodni fulereni, koji su najjači antioksidansi i neutralizira slobodne radikale, čime se smanjuje simptome trovanja i upale, pružajući snažan anti-alergijski učinak i aktiviranje procesa samoregulacije.

Preporučuje se između kupke (ili čak i bez) rub masirati u bolnim zglobovima schungite krema (se prodaje već gotovih obliku i sadrži ione srebra, vosak, glicerin, shungite, mumija, kedar nafte i ulja pšeničnih klica, ekstrakti aloe, ginseng, Hypericum, kadulja, hidrolizovani kolagena vitanol), a zatim umotati.

Brom i hidrogen sulfid kupke

Najčešće, ove kupke se koriste tokom spa tretmane u Spa centar i Matsesta, Evpatoria, Krasnodar. Osim toga, možete koristiti koncentrat za hidropatski kadu pod uslovima, hidroterapija odjeljenja u bolnicama.

Ove kupke imaju naglašenu protuupalno i spazmolitički akciju, poboljšava mikrocirkulaciju i regeneraciju hrskavice, kolagena i aktivira imuni sistem. Međutim, oni treba da samo na recept.

Tretman artritisa i osteoartritisa prirodnih faktora
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti