Trihofitii: sa životinja na ljude

Zdravlje I Medicinska Video: Napadi Zastrašujuće Životinja Na Ljude (Juli 2019).

Anonim

Trihofitii bolje poznat po svom drugo ime - lišaj.

Trihofitii - gljivične bolesti koja utječe na kožu, kosu i nokte manje. Uzročnik je gljivica Trichophyton.

Kako je infekcija trihofitii

Antropofilnyy tip tryhofitonu prenosi od zaražene osobe na zdravu zbog kape, češljevi, posteljina, kao i direktan kontakt.

Infekcija zoofilnym, agresivno tryhofytonom vjerojatno od glodavaca, goveda jer sijeno, vune i drugi. U tom smislu, ovaj tip trihofitii češća u ruralnim područjima.

Kakve postoje trihofitii

Dermatolozi su tri vrste trihofitii: površno, hronični i infiltrativna-nahnoytelnuyu. Svaki od njih može izazvati lezije glatku kožu ili kosu.

Površine trichophytosis izazvati antropofilnye vrsta gljiva. Kose koji su uključeni u proces u većini slučajeva samo djeca. Ali ponekad se posmatra u odraslih. Lezije okrugla, otečen sa podignutim ivicama. Skin ih pokrivena sitnim ljuskama bijele. Lezije su skloni spajanja i formiranje izmišljene crteža. Kosa vratila pogođenih prekinuti gotovo u bazi. Ostatak kose bez sjaja, prekriven sivim cvatu. Bez tretmana, ovaj oblik je trihofitii ili sebe, ili postaje hronična.

Hronične trichophytosis često počinje u djetinjstvu. Ill ovaj oblik trihofitii uglavnom žene. Kod muškaraca, tu je spontani lijek. Na vlasište žarišta hroničnih trihofitii se nalazi u okcipitalnog i vremenski regijama. Oni su zaobljeni, mali, sa cijanotične hlad. Kosa kurva u ćelijama na kožu i izgledaju kao crne točkice. Na glatku kožu podlaktice, noge, zadnjica, torzo džepa trihofitii nemaju jasne granice i kreću se u normalnu kožu.

Teži teče infiltrativna-nahnoytelnaya trihofitii koji muškarac zaražen životinja. Oštećenja vlasišta formirana jedna velika ćelija s jasnim granicama, sočan, sa puno vlažnog sočne kore na površini. Iz svake folikula završava stajnjaka. Slične lezije, ali može biti manja u brade i brkova za muškarce. Klikom na ognjištu pacijent se žali na bolove.

Patnju i sveukupno zdravlje, povećana tjelesna temperatura, glavobolja i malaksalost. Nakon nekoliko mjeseci bez tretmana bolesti je dozvoljeno da formira ožiljak. Kosa na ovom mjestu neće rasti. Na glatku kožu infiltrativna-gnojnog fokus trihofitii izgleda edem zakrpe prekrivena ljuskama i gnojnim kore. Kasnije ovo mjesto formira razrjeđivanje tipove kože ožiljak atrofija.

Trihofitii: sa životinja na ljude
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti