Kršenje side vision

Zdravlje I Medicinska Video: Karima Bennoune: The Side Of Terrorism That Doesn'T Make Headlines (Juli 2019).

Anonim

Periferne ili strani viziju - viziju koji su nosili perifernih područja retine. Glavni cilj strane je orijentacija u prostoru.

Svjetlo od objekta koja pada na periferiju mrežnice vam omogućava da vidite objekta, kako bi se utvrdilo neke od svojih svojstava. Periferni vid je najosjetljiviji na bijelo treperavim objekta. U isto vrijeme, objekt može prihvatiti dva na vidiku, koja pokriva kut od 120 °.

Vrste kršenja bočne pogled

Kršenje perifernog vida mogu nastati kao posljedica nefunkcionisanja male površine retine oka. Ova osoba vidi tamne boje mrlje, ili on ima zemljište sa gubitkom vida.

Također je moguće suženje vidnog polja. To čak može dovesti do malog "otok" u centralnom dijelu oka. U ovom slučaju, ljudi vide svijet kao da gleda kroz malu cijev. Ove promjene se nazivaju tunel vizija.

Ponekad postoje parcijalne gubitak vida u različitim stupnjevima - četvrtina, pola, i tako dalje.

Uzroci kršenja strane

Mogu postojati različiti razlozi zbog kojih poremećeni periferne sposobnost da se vidi. Najčešći su:

  1. Oštećenja mrežnjače. Oštećenja mogu biti različiti. Ova minimalna oštećenja retine nervne ćelije doprinosi disfunkcije. To podrazumijeva kršenje perifernog vida. Ove povrede uključuju bolesti oka, ablacije retine ili odvajanje retine. Često uništenja nervnih ćelija u retini izaziva degeneraciju (propadanje bioloških karakteristika) i degeneracije (poremećaji) retina oka.
  2. Glaukom. Ova bolest, koja je povezana sa povećanim očnog pritiska. Kod pacijenata je oštećenje vidnog živca. I jedan od karakterističnih simptoma ove bolesti su poremećaji na vidiku.
  3. Oštećenja vidnog živca, može doći do slabe cirkulacije u krvnim sudovima koji njeguju živac. Drugi uzrok može biti traume, tumora ili upale vidnog živca.
  4. Povećana intrakranijalnog pritiska razvija u kojem oštećenje vidnog živca.
  5. Oštećenje mozga. To može biti uzrokovana traumom, tumor na mozgu ili cirkulaciju krvi u krvnim sudovima i krvarenje.

Periferni vid je neophodan deo čoveka. Pogoršanje ili gubitak perifernog vida - simptom mnogih ozbiljnih bolesti. Neophodno je da povremeno provjerite vaš vid. Na prvi znak problema s očima treba tretirati uz pomoć specijalista. Jedini način da se spriječi razvoj ozbiljnih bolesti.

Kršenje side vision
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti