Bradavice na rukama

Zdravlje I Medicinska Video: Gospodja Koja Se Rešila Bradavica Na Rukama Za 5 Dana (Juli 2019).

Anonim

Uključiti bolest kože ruku bradavice - mali benigni formiranje virusnog porijekla. Izvan bradavice poput debele snopove ravnih grubu površinu boje sivo-smeđe ili normalnu kožu, promjera 0,5-3 mm, ponekad i do 10 mm.

Virus Infekcija se javlja u direktnom kontaktu s pacijentima i kroz kućanskih predmeta, male bradavice promovirati trauma kože i depresija nervnog sistema.

Postoji nekoliko vrsta bradavice se najčešće redovne (obične) i stan (mladalački) bradavice, koje je omiljeno mjesto - na poleđini ruke i prste. Posebno osjetljiv na bradavice studentima i mladim osobama. Obično bradavice priznanje nije teško, ali je bitno da bi se razlikovali od ruke molova ili bradavica. Bradavice na rukama bezbolno, samo povremeno mogu izazvati svrab lako, ali oni izazvati ogromnu štetu do pojave čovjeka.

Kada bradavice na grebenima nokte, posebno u matrici noktiju, noktiju ploča postaje tanji, postaje grubo, taloženja uzdužne ili poprečne žlijeba. Bradavica na vrh prsta može proširiti ispod noktiju, onda su bol, noktiju odvaja od kreveta postaje dosadan. Pidnihtovi su višestruke bradavice i bradavice na površini prsta ne može biti.

Tretman bradavica u dermatologiji ili ljepoti trgovinama nositi elektrokoahulyatsyey, tečni azot, čvrsta ugljenu kiselinu. Postoje metode za površinsku spaljivanje bradavica jake kiseline, ali se smatra zastarjelim i opasno. Kada je više bradavice ponekad koriste hirurško odstranjivanje. Pidnihtovi bradavice zahtijevaju složenije poseban tretman od strane dermatologa. Takođe, koristi različite metode terapije.

U jednom bradavice uspješno koristi za posebne tekućine Searing (Verrukatsid, Ferezol) ili lyapisnyy olovku. Istovremeno preporučuju uzimanje vitamina B - posebno B12. Caustic tečnosti podmazati samo površinski bradavice grubo s tekućim prodire duboko u svoje porozne vrhu. Pre-namaže vazelinom zdrave kože oko bradavica tako da ne izgori.

Dugogodišnje podmazivanje koristi višestruke bradavice svježi sok od rusa. Važno je imati na umu da često sama osoba povećava broj bradavica na svojoj koži, noseći kuga bradavica. Neophodno je redovno pregledati kožu vašeg djeteta, i pojave bradavica odmah poduzeti korake za njegovo uklanjanje.

Zaštita za ruke od infekcije ili reprodukcije bradavica je generalni higijenski pravila koja mogu i odrasle osobe i dijete, djeca treba samo da im kažem. Čiste ruke sa intaktne kože - odličan barijeru protiv virusa. Za prevenciju bradavica je potrebno za održavanje ravnoteže u nervnog sistema i izbjeći moguće lokacije infekcije.

Pravopis i izvor sintakse kada preštampanju sačuvana. Član prisutan sajtu "Site" odlično zdravlje! "

Bradavice na rukama
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti