Šta izaziva daha opasno?

Zdravlje I Medicinska Video: Otrovne Banane 3 (Juli 2019).

Anonim

Poznato je da su mnogi uzroci dispneje. To uključuje rad u kancelariji i zatvorena malo ventilacijom prostora, i anemija, i crva. Nedostatak daha - jasna manifestacija tijela na nedostatak zraka kisika.

Ponekad ovaj izraz je sasvim normalno i razumljivo. A ponekad ukazuje na ozbiljna bolest, koja ne može odbaciti u svakom slučaju.

Ako dispneja se pojavljuje nakon što je vodio stepenice ili uspješno (neuspješno) pretekao autobus - to je fiziološki nedostatak daha i svojim izgledom je sasvim normalno i prirodno. U ovom slučaju, mišići su uklonjeni sa kiseonika u krvi i mozak pokušava za pokrivanje deficita nastalo, nas tjera da češće disati.

Ali ako postoji nedostatak daha, bez fizičke aktivnosti, trebalo bi ozbiljno razmotriti. Otežano disanje može se javiti kod ljudi vodi sjedeći način života. Oni rade sve mišiće polovice tijela, njihova stopa nije dovoljno da podrži srce.

Ako rade u kancelarijama i većinu vremena sjedite za svojim stolom, u tom slučaju stisnula pluća, a potom dugim sjedi u tom položaju leđnih mišića nisu u potpunosti omogućavaju lako disanje u bilo kojem položaju.

Isti problem se javlja kada osoba ima na mnogo vremena provode grbav. U ovom položaju pati slomljena dijafragme i disanje. Da bi se izbjegla ova treba uvijek vrši na Crick vrat, ramena, grudi, područje između lopatica. Odličan u takvim slučajevima pomaže klasična vježba, sklon u stranu i povucite na istu ruku. Vrat, baca glavu (lice gledajući u plafon), povucite donje vilice i gornji vjetar.

Otežano disanje može izazvati jake emocije - uzbuđenje, strah, ljutnja, anksioznost - svi oni poveća proizvodnju adrenalina koji ulazi u krvotok, pluća počinje voziti kroz veliki volumen zraka. Svi primijetili da je više stresa mi doživljavamo, više može biti otežano disanje.

Sve jake emocije guraju aktivnost ne samo lako, ali i srce. Ova povećana srca i osobe koja proživljava lupanje srca. Kada se stres, normalan ritam disanja je obnovljena.

Otežano disanje koje izazivaju snažne emocije i zdravlje općenito su sigurni. Ali, ako se pojavi vrlo aktivan dispneja - to može ukazivati ​​na ozbiljne bolesti. Dakle, distonija manifestuje.

Također, može doći do otežanog disanja, ako je tijelo nedostaje željeza, koje imaju nedostatak željeza ili anemije. Poboljšanje situacije u ovom slučaju, koristeći željeza i vitamina proizvoda, uključiti u ishranu jetri i crveno meso, heljde i granate.

Otežano disanje može dovesti do gojaznosti - masti obavija pluća i srca, ne ostavljajući ljude disati normalno. Obraćajući jednu stvar: da se otarasi masti. Ja bi trebalo da čišćenje organizma od parazita, koji takođe može da izazove nedostatak daha.

Šta izaziva daha opasno?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti