Šta prjelom glavobolja

Zdravlje I Medicinska Video: Grbin Salto - Glavobolja - Lol (Jun 2019).

Anonim

Glavobolja u vratu može biti simptom vrlo ozbiljnih bolesti.

Većina potiljačni glavobolju opisuje kao osjećaj pritiska, punoće u okcipitalnog regiji. To može biti praćen žarenje, puzanje, pulsacija. Bol može biti hronični, javljaju periodično ili akutne, različitim intenzitetom, jednim ili dvostrani.

A napetost glavobolje

U većini slučajeva periodičnih glavobolja u zadnjem je napetost glavobolju. Produženi boravak u istoj poziciji sa malo pokreta glave i vrata, kao što je rad na kompjuteru, dođe grč mišića okcipitalnog područje i vrata. Važnu ulogu u izazivanju napetosti glavobolje i dodijeliti niske emocionalne pozadine i depresije.

Grčevito, napete mišiće sama okcipitalnog regija je izvor bola, ali pored toga, oni povući na tetive aponeurozu lobanje, koji pridaju mišiće čela i hramova. Stoga, napetost glavobolje okcipitalnog regije može proširiti i na viski, čelo, i kako da se izvuku glavu čelični obruč.

A napetost glavobolje je uvijek bilateralne, javlja kod osoba svih uzrasta, bol snažno izražena, pojava napada prethodnog perioda dugo nekretnine vratne kralježnice ili dug smanjen emocionalne pozadine.

cervikalni osteohondroze

Sličan mehanizam za pojavu bolova u leđima nastaje kada cervikalne osteohondroza, koja može biti uzrokovana kompresije kičmene korijene i ograničenja mobilnosti u kičmi. Kada osteohondroze kretanja u pogođenim kičme uzrokuje bol, refleksna jer fizička aktivnost u ovom odeljenju je ograničena, što dovodi do spazma mišića kičmenjaka.

Cervikalni degenerativne bolesti diska javlja kod starijih ljudi. Dijagnoza cervikalne bolesti degenerativnih disk potvrdio X-ray ili MRI vratne kralježnice.

migrena

Bol napada migrene obično prati prethodnika: prodromoy i aura. Prodromi uključuje mijenja emocionalne pozadine, opšte zdravstveno stanje. U polovini slučajeva napada migrene prethodi aura, što može uključivati ​​privremeno smanjenje vida, osjetljivost, motorne funkcije.

Migrena bol je gotovo uvijek jednostrano. Bol može biti praćen strah od svjetlosti i zvukova, dodirivati ​​averziju, mučnina, povraćanje, abdominalna nelagodu, groznice i drugih simptoma.

Probadanje odstranjenim uzimanje paracetamola koji sadrže ergotamin i serotonina agonista. Bol nestaje nakon sna.

visok krvni pritisak

Stariji ljudi i onih koji su često pod stresom, glavobolja u vratu može se javiti prilikom podizanja krvnog pritiska. U ovom slučaju, drobljenje bol ili pucanja može biti privremeno smanjenje vida kao muhe pred mojim očima. Tisak bol antihipertenzivi (tek nakon krvni pritisak i hipertenzija potvrdila kao uzrok boli).

Ostali mogući uzroci glavobolje

Oštar iznenadna bol u vratu koji se proteže na druga područja glave i vrata u pratnji krutost i vrat može govoriti krvarenja. Subarahnoidalnom krvarenje - vrsta moždanog udara koji zahtijeva hitnu hospitalizaciju u bolnici.

Uzrok okcipitalnog glavobolje mogu biti traume glave ili komplikacije: hematoma ili ciste koje se vrši pritisak na moždanih ovojnica.

Glavobolja potiljačni lokalizacija zajedno sa ukočen vrat se može javiti u meningitisa. Ove pojave koje nastaju protiv groznice.

Šta prjelom glavobolja
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti