Ono što može povrijediti limfnih čvorova na vratu

Zdravlje I Medicinska Video: Ultrazvučni Prikaz Povećanog Limfnog Čvora. (Juli 2019).

Anonim

Kod ljudi, uloga biološkog tijela filtera obavljaju limfnog sistema - limfne čvorove. Ove male veličine formiranje grah ili grašak sadrže bijelih krvnih stanica koje štite od bakterija i virusa.

Ako je bol u limfnim čvorovima na vratu - to znači da je izvor zaraze je u neposrednoj blizini, kao i nelagode često javljaju tijekom upale.

Limfadenitis, ili upale grlića limfnih čvorova, nije nezavisna bolest, ali je jedan od najčešćih zaraznih bolesti i niz drugih patoloških stanja. Bol u limfnim čvorovima kažu da je tijelo je bilo prekršaja.

Osim bijelih krvnih stanica u limfnim čvorovima sadrži jasno, blago žućkasta tekućina - limfnog. Ona pere ćelija i tkiva, a zatim ulazi u limfne sudove. Uz protok limfe patogenih mikroorganizama ući u limfnim čvorovima da odloži infekcije, ne dozvoljava se proširila cijelom tijelu. Zatim, uništavanje štetnih bakterija i virusa, i ćelije raka perenarodzhenyh.

Kada se tijelo ne može nositi sama sa vanzemaljskim ćelije, ćelije počinju da se aktivno razmnožava da se izbori sa infekcijom. Kao rezultat toga, povećan limfni čvorovi na vratu, bol i simptome upale su na raspolaganju:

  • slabost;
  • porast temperature;
  • glavobolje;
  • jeza;
  • bol na palpaciju ili gutanjem.

Ako ovi znakovi, osim u području crvene limfnih kože čvora, tu je bol, a zatim je počeo proces gnojna. Ponekad blagi porast u veličini limfnim čvorovima ukazuje na to da aktivnije funkcionira od drugih. To je zbog pojave bolesti.

Glavni razlozi za formiranje cervikalni limfadenitis:

  • Infekcije gornjeg respiratornog trakta ili usne šupljine (upala krajnika, SARS, gripa, rak rane, zaušnjaka, rubeole, difterije) često uzrokuju upalu;

  • Također bolne limfne čvorove na vratu sa mehaničkim traume ili tumora, malignih degeneracija javlja kada ćelije limfnog tkiva;
  • Ukupni pad imuniteta često dovodi do povećanja u jedinicama, koji su tijela imuni sistem. U nekim slučajevima, ovo stanje traje hronične prirode. Na primjer, bolesno djeca obično posmatra uvećane podvilične limfne čvorove. U osnovi, to se smanjuje imunitet zbog anemije, hipotermija, beriberi, teške nervozan naprezanje ili produženi stres. Ponekad sistemski povećanje limfnih čvorova ukazuje na prisustvo imunodeficijencije pacijenta primijećeni u AIDS-a;
  • U rijetkim slučajevima, štitnjače bolesti vezivnog tkiva, metabolički poremećaji, alergije, kronični alkoholizam su razlog zašto bolne limfne čvorove na vratu.

Ako postoji cervikalni limfadenitis, to je imperativ da potražite medicinsku pomoć. Nije potrebno da se samo-liječiti, naročito u akutni bol ili zapuštenost.

tretman

Utvrđivanja uzroka bolesti i izvor zaraze je prvi korak u eliminaciji upale u limfnim čvorovima. Obično tretman je da se bori protiv glavnih bolesti i povećava imunitet.

Ako se preporučuje bolne limfne čvorove na vratu, i pogoršanja općeg stanja pacijenta da se zaustavi u ovom periodu, bilo opterećenje na tijelo i pridržavati mirovanje.

tretman droga mogu eliminirati upalu koja često izaziva bol u limfnim čvorovima. Ovaj pacijent je propisana antiinflamatorni lekovi (St.Madron, prednizolon, deltason) i antibiotika. Svi lijekovi mogu se koristiti samo na recept.

Ako gnojna kirurg čini otvaranje i čišćenje pogođenim lokacijama. Dobar efekat daje UHF terapiju. Međutim kontraindicirana napraviti zagrijavanje obloge, grijanje jastučići, ili koristiti neke više sadržaja za grijanje limfnih čvorova. Jer to može dovesti do infekcije u organizmu, unosom u krvotok, pa čak i mozak.

Isto tako, ako upale limfnih čvorova na vratu, liječenje treba uključiti uzimanje multivitamina, spremaju sredstva jedu hranu bogatu vitaminom C za podizanje imuniteta.

Pacijent treba izbjegavati nacrte i hipotermije za sprečavanje hroničnih oblika bolesti. Osim toga, tretman preporučuje topla limfadenitis prekomjerne pije, jede zdravu hranu.

Strogo je kontraindicirana poslastica otečene limfne čvorove u kući, kao i većina narodnih pravnih lijekova ne olakšavaju države, već produbljuju.

Ono što može povrijediti limfnih čvorova na vratu
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi