Koje bolesti često inficira djece u vrtiću?

Zdravlje I Medicinska Video: Prvi Korak - Djeca I Respiratorne Infekcije (Juli 2019).

Anonim

Roditelji često brinu: upravo izdao dijete u vrtić, ona je odmah razbolio. Prvo, jedan od svijetla tačka, a zatim još jedan. Doktori objasniti - a sve zbog imuniteta beba pojavljuje nespremni za agresivnu virusnu okruženju. Koliko često zaraženi dijete u vrtiću? Pitanje smo postavili šef Odsjeka za Pediatric Infectious Diseases NMU. AA Bogomolets Sergej Orlov.

- Prije svega respiratornih infekcija i gripa. A zatim u vazduhu infekcije - boginje, šarlah, ospice, rubeola. Kasnije akutne infekcije, virusni hepatitis A, - kaže Sergej Orlov.

Prema njegovim riječima, na sve vrste bolesti su različiti pristupi na zaštitu. Sa vakcinacija spriječiti ospice, rubeola, difterija, poliomijelitis, velikog kašlja. Odlazak u vrtić, dijete mora imati puni set vakcinacija protiv njih. Odgovarajuće vakcinacija za prevenciju gripe. Već protiv drugih respiratornih infekcija injekcije tamo. Postoje dobri tzv bakterijske lizatima. Daju djeca na dva načina - tri mjeseca u proljeće i tri u jesen. Drugi metod sprečavanja česte respiratorne infekcije - a pribiotiki. Ovo Lactobacillus ili bifidumbatsill.

U borbi protiv crijevnih infekcija, trebao bi prvo ozbiljan pristup odabiru vrtića. Mnogi od određivanja nivoa. Također je važno da se usadi vještine beba higijena - svaki put da ga naučiti da peru ruke prije jela i nakon korištenja toaleta, a ne lizati igračke i ne držati u ustima prljavim rukama.

Koje bolesti često inficira djece u vrtiću?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti