Šta je osteoartritisa ridge

Zdravlje I Medicinska Video: Danny Macaskill’S Wee Day Out (Juli 2019).

Anonim

Osteoartritisa kičme - a deformacije osteoartritis pojedinih zglobova kičme, odnosno kralješka.

Osteoartritisa kičme - a deformacije osteoartritis pojedinih zglobova kičme, odnosno kralješka. Kada je bolest formiranje hrskavice lezija kosti izraslina istog vertebralne tijelo, što uzrokuje deformacije, za razliku od osteoartritisa, gdje je hrskavica pogoršava intervertebralnog diska i vertebralnih tijelo bez izrasline. Još jedna bitna razlika je tuhoruhlyvosti razvoj osteoartritisa i obrnuto, abnormalne mobilnost vertebralnih osteohondroza, što je dovelo do kičmene zakrivljenosti.

Osteoartritisa, može doći do ozljede, nedostatak vitamina, metaboličkih poremećaja, alergije i bolesti nervnog sistema. Smatra se da je bolest osteoartritis kralježnice češće ljudi koji se bave teškim fizičkim radom ili se podvrgavaju povrede kičme.

osteoartritis kičme

Kada je osteoartritis bolest kičme osoba osjeća bol u područjima od povrede, kičme ukočenost, umor od leđnih mišića. Često je praćena išijas, barem - vrat. Napominje se bol duž nervnih vlakana, kao što je istovremena cervikalni radiculitis bol označena na prednjoj površini ramenu, bol u leđima i dalje postoji u ruci. Postepeno razvija distorzije zglobova, atrofija pojedinih mišića i kontrakture, posebno u prisustvu osteoartritisa zgloba ramena.

FIG promjene pacijent neprirodne pokrete i hromost. Koščate izrasline stisnuti i iritirati okolno tkivo, izaziva akutnu upalu, oticanje i bol. Život bez bolova u leđima je san strpljiv, bol ga prati dan i noć, iscrpljujući i iscrpljujuće nervnog sistema. Ali liječenje osteoartritisa ramenog zgloba obično počinju brže od osteoartritisa kičme. Činjenica je, potrebne su ruke u svakodnevnom životu i performansi, promjene u rukama malih zglobova i kontrakture odmah uočljive.

Tretman osteoartritisa ramenog zgloba je isti kao osteoartritis kralježnice ili kuka, razlikuju samo u fizioterapiji. Slično tome, prvo smanjiti bol i upalu NSAIL (Ketonal, Ksefokam, Celebrex), a zatim vratiti hrskavice posebna sredstva (Don, Teraflex, rumalon) i fizioterapiju. U posljednjih nekoliko godina, kompleks tretman uključuje sintetički hormon kalcitonin, što je dokazano svojim aktivnim učinak na zglobne hrskavice i analgetik efekt. Mora biti dodijeljena perifernih mišića masaža, dok četkom.

Terapijski učinak uključuje sve mišića fleksora i ekstenzora ruke uz pogođenim ramena osteoartritisa njihove poboljšane dizajn i zsyhannya sprečavanja kontraktura (ireverzibilni kontrakcije pojedinih mišića ili skryuchyvanye prstima). Koristite stroge niz vježbi pomoću karpalnog ekspanderima. Od pacijenta će biti potrebno više strpljenja i obuzdati napredovanje bolesti.

Pravopis i izvor sintakse kada preštampanju sačuvana. Član prisutan sajtu "Site" odlično zdravlje! "

Šta je osteoartritisa ridge
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti