Šta ako boli kičma?

Zdravlje I Medicinska Video: Bol U Donjem Delu Ledja (Juli 2019).

Anonim

Jedan od najčešćih simptoma mnogih bolesti je bol u leđima. Rasponu od razloga koji mogu izazvati nelagodu je vrlo široka, jer svako subjekti fizičkog i emocionalnog stresa, utjecati na stanje imajući elemenata ljudskog kostura. Stoga je važno u slučaju bolova u kičmi što je prije moguće da potraže stručnu pomoć.

Sedentarne rad, sedentarni način života ili intenzivnog vježbanja i fitness može biti uzrok bolova u kičmi, posebno u grudima. Odjel se trenutno sastoji od 12 kralješka i intervertebralnog diska. S obzirom da je kičmeni kanal u ovom dijelu je vrlo uska, čak i pri niskim formacije količina (hernija, tumor, osteophyte) razvija kompresije živaca korijene i kičmene moždine.

Često torakalne kralježnice boli rezultira modrica ili uganuće, a produženi boravak u neugodan položaj, poremećaji držanje, prekomjerne fizičke aktivnosti. Ali većina bol je rezultat različitih bolesti kičme i unutrašnje organe.

Glavni uzroci bolova u grudnom regiji:

Jednako je važno, ako je bol u kičmi u tretmanu fizioterapije (elektroforeza, UHF i SMT), tako što omogućava ublažavanje oteklina i upala. U remisiji ohrabreni da se uključe u fizikalnoj terapiji, ali zabranjeno obavljanje vježbe snage za povratak ili napraviti oštre pokrete. Kako bi se osigurala mir na tom području problem treba nositi polukruta steznik. I budite sigurni da u potpunosti jesti, jesti više voća i povrća, ljekovitog bilja, orasi, mliječnih proizvoda.

Šta ako boli kičma?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi