Ono što ne mogu jesti s gastritisom

Zdravlje I Medicinska Video: Gastritis Je Bolest Savremenog Doba (Juli 2019).

Anonim

U akutne gastritis zahtijeva strogu dijetu koja se proteže što se tiče oporavka, ali neka ograničenja i zabrane su još u remisiji (potpuno odsustvo bolesti).

Na listi zabranjenih namirnica varira ovisno o obliku gastritisa i stepen njene težine, tako da se mora pristupiti individualno. Ali je jasno da svi pacijenti sa gastritisom zabranjena alkoholna pića, svježi kruh i peciva, raženi kruh, pržena pite i pasties, torti i kolača, sira, začinjena, masna i začinjena jela, pržena jaja, konzerve.

Gastritis sa normalnim i visokim kiselost zabranjeno

Crni kruh, bijeli kruh i peciva; torti i kolača; testa (palačinke, muffini, od sira, knedle, pizze); prženi krumpir, pržena i masna mesa. Ne možete jesti na gastritis meso, kobasice, mesne konzerve, supe zabranjeno mesa, ribe i gljiva čorba.

Ne možete jesti masne ribe, sušeni, soljeni i dimljena riba, kavijar i isključuju konzervirane ribe. Sir gastritis je također zabranjeno. Pečeni maslac gastritis ne mogu, kao i svinjetina ili govedina loja.

Zabranjeni svi slani i ukiseljeno povrće, svježe luk i češnjak, hren, rotkvice i rotkve. Kupus se koristi za gastritis ograničene i sirove zabranjeno. Niti može pržiti povrće.

Nemojte koristiti kiseli ili nezrele voće, sladoled. Bad gastritis osuši oštre žitarica i nedovoljno kuhanog tjestenine.

Gastritis s niskim kiselosti

zabranjen

Svježe i raženi kruh, tijesto, peciva; čokolade i bombona. Zabranjeno je snažno pečenog mesa i jaja; masne hrane. Namirnice kao što su grašak, pasulj, sočivo, kupus, rotkvice, luk, češnjak ne treba koristiti tokom istovremene dispepsija, tj nadutost, tutnje želudac. U drugim slučajevima, ovi proizvodi su ograničeni.

Gastritis s niskim kiselosti zabranio krastavac sa kožom, jer koža se ne vari. Nije dozvoljeno kao nezrele ili zrelog voća - s kožom. Gastritis ne jede grožđa, avokado i dinje. Zabranjeno meso sa puno začina i masti, kao što su slanina, dimljena kobasica i šunke, slanina. Nije dozvoljeno pikantan jelima vrsta senfa, crvena i crni papar, ocat.

Sa oslabljenim funkcija probavnog se ne može koristiti prženim orasima i sjemenkama. U hipoatsydnyy gastritis (s niskim kiselosti) ne samo da može jesti čvrste mesa, ribe i gljiva čorbe, za razliku od hyperatsydnoho gastritisa u kojima su potpuno zabranjene.

Pravopis i izvor sintakse kada preštampanju sačuvana. Član prisutan sajtu "Site" odlično zdravlje! "

Ono što ne mogu jesti s gastritisom
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti