Zašto je spazam mišića

Zdravlje I Medicinska Video: Jačanje Leđnih Mišića - Vježbe Rehabilitacije (Juli 2019).

Anonim

Mišića čovjek je u stalnom napetost jer je većina beznačajan akciju aktivnost uključuje tisuće mišićnih vlakana.

Normalno funkcioniranje mišićnog sistema zahtijeva elastičnost tkiva, ali često nakon pretjerane vježbe u napetost mišića ostaje čak i nakon njegovog završetka.

U nekim slučajevima, ovi procesi se odvijaju brzo, dok drugi pružaju dugo čovjek bola i ometaju svoje kapacitete.

Na kraju krajeva, za razliku od grčeve mišića grč ne ide brzo i može čak i spasiti ljude mobilnosti.

Uzroci spazam mišića

Stručnjaci vodeći uzrok spazam mišića su tri glavna:

  • Fizičke povrede različite prirode;
  • Produžena statički napetosti mišića;
  • Emocionalni talas.

Razne povrede i modrice - to je najčešći uzrok spazma mišića, u kojoj je kao odgovor na bol proizlaze napetost mišića, podsticanje razvoja tzv okidač sindrom. Često, ovaj simptom je rezultat rođenja traume kao sam rad - izuzetno traumatičan proces.

Spazam vrata mišića potiče ljudsko rođenje, je u svom životu i sprečava pravilnu ishranu mozga. Produžena statički napetost mišića, obično zbog produženog boravka ljudskog tijela u neugodan položaj. Ova napetost mišića zajednička mnogim ured radnika i svih onih koji su već dugo rade u sjedećem položaju. Može se javiti čak i ako je osoba uvijek teška torba na jedno rame.

To jest, ako su mišići su u stanju stresa dugo ako se naviknu na to i počnu da ga podržavaju. Prema tome, ako je ugroženo područje nije opuštajuće i osoba ne preduzme mjere spazam mišića u umjetnosti može mu smeta stalno.

Često uzrok spazam mišića glumu i jake emocije. Zapamtite da su sve vrste negativnih osjećaja brzo okidač ove bolesti. To je zbog činjenice da je tijelo stresnih situacija što se tiče stanja u kojima je potrebno za mobilizaciju resursa. Tako je, u krvotoku emituje određenih hormona ubrzava rad srca teško procese probavnog sistema, povećan mišićni tonus.

Nakon što je emocionalna napetost smanji, tijelo obično počinje da se vrate u svoje uobičajene državu. Međutim, ponekad se to dogodi opuštanje i grč mišića na terenu stresna situacija postaje hronična.

Često uzrok grča mišića djeluje kao što rasprostranjene bolesti kao što osteohondroze i njegove razne manifestacije. Često, ovaj diskus hernije i protruzijom.

Lijekovi koji oslobađa spazam mišića

Morate znati da je grč mišića nastaje sam po sebi: to je reakcija na bol. Stoga, prije demontaže, uklanjanja spazam mišića, treba napomenuti da je njegov uklanjanje podrazumijeva i slobodu od bolova.

To je, uklanjanje grčenje mišića sastoji se od tri važna faktora:

  • Pružanju kompletne ostatak zahvaćenog područja tijela;
  • Eliminiranje bol pomoću bol lijekova ukupne performanse, au nekim slučajevima, utjecaj upotrebe injekcija na ugroženom području;
  • Upotreba farmakoloških agenata koji oslobađa spazam mišića i imaju opuštajući učinak.

Naravno, mnogi ljudi eliminirati bol analgetik anestetika i riješi grčenje mišića koriste druge droge. Međutim, treba napomenuti da većina doktora propisati kombinaciju lijekova koji oslobađa spazam mišića i bol istovremeno.

Ovi lijekovi se zovu spazmoanalhetyky. Među njima su najefikasniji: Tryhan; spazmalhon; Baralgin; Nospanum; Dibazol. Ovi lekovi utiču direktno na mišićne ćelije koje promovira brze popuštanje spazma, a samim tim i bol.

Ali reći da je za mnoge bolesti mišićno-koštanog sistema da donesu bolje za opuštanje koji je na snazi ​​grčeve skeletnih mišića.

U isto vrijeme, prije donošenja takve lijekova koji oslobađa spazam mišića, treba da se obratite lekaru: oni obično postoje mnogi nuspojava.

Tretman spazam mišića

Tretman grč mišića, za razliku od uzimanja navedenih lijekova uključuje ne samo otarasiti bol i nelagodu, ali i njihovim uzrocima. Prema tome, mi ne samo da mora znati kako da se oslobode spazam mišića, ali je dijagnoza da je izazvao da preduzme potrebne mjere.

NSAIL se često izjednačava sa analgeticima, iako to nije u redu, jer je mehanizam utjecaja na bol oni su potpuno različiti. Anti-upalno djelovanje dekongestivi i nesteroidni droga ne samo olakšati bol, ali i tretirati uzrok (upala), za razliku od analgetik agenti. To je razlog zašto oni imaju jači efekt.

Tretman grč mišića pomoću NSAID može trajati samo 1-2 dana. Treba napomenuti da je kontraindikacija za upotrebu ovih lijekova, osim pojedinačnih netolerancije njegovih komponenti, po pravilu, razne bolesti probavnog trakta. U prisustvu bolesti kao što su želuca ili duodenuma korištenje steroida droga je strogo kontraindicirana.

Stručnjaci najsigurniji način upotrebe takvih lijekova su pozvani da ih koriste kao rektalni čepići. Većina od nekoliko dana ublažava grčenje mišića.

Zašto je spazam mišića
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi