Zašto cijelo tijelo boli?

Zdravlje I Medicinska Video: Ksc Bugojno Celo Telo Tu Me Boli (Juli 2019).

Anonim

Često, nakon pretjerane fizičkog napora ili ranim fazama obuke u lice teretani oseća stalno prigovara bol u cijelom tijelu. Tipično, takva bol ne traje više od nekoliko dana i riješiti sami nakon što tijelo bude potreban odmor.

Često se, međutim, cijelo tijelo me boli redovno tokom vremena, što može biti simptom različitih vrlo ozbiljne bolesti koje zahtijevaju neposrednu tretman.

Kao što znate, većina bolova u cijelom odgovor tijela organizma na različite infekcije (koji čak može biti posljedica upale pluća!), Raznih povreda i fizički napor.

Zaraznih bolesti su često praćeni sledeće funkcije: cijeli bolove, bolovi u kostima i zglobovima, probleme sa spavanjem, glavobolja, groznica. Takođe se dešava da prisustvo temperature infekcije, nasuprot tome, se smanjuje, a pacijent osjeća dobro kao letargija, nespremnost za pomicanje i odabir hladan znoj.

Međutim, to je često bol u cijelom tijelu javljaju na pitanja kao što su:

  • Raznih bolesti krvi (limfoma, leukemija, i tako dalje F..);
  • Prisustvo malignih tumora;
  • Autoimune bolesti (kao što je lupus);
  • Pobjedi vezivnog tkiva (reumatoidni artritis);
  • trovanje hranom;
  • Ujeda krpelja.

bolesti krvi i raka zahtevaju hitnu tretman jer ako se tijelo stalno boli, ali se posmatraju simptoma prehlade, potrebno je da se ispita što je prije moguće.

U autoimune bolesti i lezija vezivnog tkiva u patogeni proces promovira bolova u zglobovima na obližnje mišića. To objašnjava bol u cijelom tijelu koji ometa osobu da živi punim plućima.

Karakteristične osobine reumatoidni artritis je bol u jutro nakon spavanja. Tipično, nakon malo bolestan posuvayetsya oni znatno jenjava. Kada osteoartritis je bolove, nasuprot tome, u večernjim satima.

trovanje hranom može biti odgovor na pitanje zašto je sve upale mišića. Često ove bolesti su u pratnji dodatne simptome kao što su groznica, tijelo slabost, oštar bol u donjem abdomenu. Opet, postoje slučajevi kada je temperatura ispod normale, pacijent oseća jeza, tijelo služi hladan znoj cijelo tijelo boli.

Neki od ujeda krpelja, koji su nosioci zaraznih bolesti također može izazvati bol bol u cijelom tijelu. Odrediti uzrok bolesti u ovom slučaju nije teško, obično nakon takvog ugriza osip se pojavljuje kao mali plikovi sa jasnim tekućine unutra. Osim toga, tu je često crvenilo kože ne samo na mjestu ugriza, ali iu drugim dijelovima tijela.

Prema tome, ako je tijelo boli stalno treba da odmah se obratite lekaru.

Nakon svega, osim da je ovaj simptom može ukazati na prisustvo raznih bolesti, često može dovesti do sljedeće probleme: Jaki hronični bol, umjerena bol promijenjen; umor; nesanica; Slabljenje imunološkog sistema ljudskih; Prisilni napuštanje djelatnosti; Stres i dramatične promjene raspoloženja; Ostali psihološki problemi (razdražljivost, anksioznost, neobjašnjivih anksioznost, depresija i tako dalje. D.).

Zašto sve mišiće boli

Kada cijelo tijelo redovno boli, to bi moglo djelovati, pored spomenutih bolesti, kao što je široko rasprostranjena hronične bolesti poput fibromialgije. Uprkos činjenici da je, prema nekima, ona pati svaka deseta osoba na zemlji, kao bolest i njeni uzroci još uvijek nisu u potpunosti shvaćeni. Zato je fibromialgija dijagnosticiran rijetko. Međutim, bolest često objasniti zašto cijeli bolove.

Međutim, laboratorijski testovi za identifikaciju bolest ne postoji, tako da doktori morati oslanjati na specifičnosti zajedničkog pregleda i pritužbe pacijenta. Dijagnoza je teško zbog činjenice da slične simptome bolesti u različitim pacijenti su sasvim drugačija.

Među Najčešći simptomi, osim bolova u cijelom tijelu, uključuju:

  • Hroničnog umora;
  • poremećaja spavanja;
  • Manjim bol u ligamenata, tetiva i mišića.

Doktori dovodi u zabludu što su činjenice: Neki pacijenti se žale da je cijelo tijelo boli, i drugi, ističu specifične centara simptoma. U ovu dijagnozu u bolesnika isto. Važno je napomenuti da 80% ljudi koji pate od fibromijalgije - su žene. Neki naučnici to pripisuju činjenici da je bolest izazvana povećanjem centralnog osjetljivosti. Prema tome, činjenica da je cijelo tijelo boli, leži u mozgu, koji mijenja svoju funkciju prema osjetljivosti. Nije iznenađujuće, jedan od glavnih znakova bolesti se smatra da se smanji prag bola.

Osim simptomatska terapija, čiji je cilj uklanjanje bola, sa ovom dijagnozom se često propisuju antidepresive se zovu, u ovom slučaju za vraćanje pravilan rad mozga.

Na pitanje zašto se cijelo tijelo boli, doktor je rekao da je pacijent ima fibromijalgije, prvo morate eliminirati iz svog života sve vrste stresnih situacija. Međutim, to se obično preporučuje: Miorelaksansi; NSAID; tablete za spavanje; antikonvulzivi; chiropractic.

Kada postoji slabost i boli cijelo tijelo treba ozbiljno da se uključe u jačanje imuniteta. Jesti namirnice koje sadrže velike količine vitamina i čestih svjež zrak - najbolji način da se bave slabost organizma.

Kako se nositi sa bolom u cijelom tijelu sam

Kada cijelo tijelo boli, to je obično u pratnji gotovo nepodnošljiv umor. Osim toga neke lijekove, ovo stanje može olakšati vježbe. Naravno, mnogi pacijenti izbjeći sve vrste fizičkih aktivnosti zbog straha intenzivirati bol. Ali umerenog vežbanja, nasuprot tome, pomoći za ublažavanje bolova i mišićnih svojstva. Kada je slabost pacijenta boli i boli cijelo tijelo, redovno vežbanje može da eliminiše ove simptome: tijelo u endorfin vježbi koje su prirodne tablete protiv bolova.

Ne zaboravite efikasne tehnike opuštanja. Kada cijelo tijelo boli, duboko vježbe disanja i opuštanja mišića pogoduje brzo smanjuje bol. Među alternativne terapije može se primijetiti, kao što su akupunktura; Duboko masaža tkiva; neuromuskularna masaža.

Međutim, kada je cijelo tijelo boli, treba tražiti pomoć od profesionalnog, utvrdili uzrok, pa tek onda početi liječenje.

Zašto cijelo tijelo boli?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi