Zašto boli bubrezi?

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Prepoznati Upalu Bubrega? (Juli 2019).

Anonim

Bubrezi su jedinstvena tijelo. Oni promovišu oslobađanje toksina iz organizma. Također su uključeni u sve vrste metabolizma, održavanje konstantne unutrašnje okruženje - kiselo-bazne ravnoteže, reguliše krvni pritisak, su uključeni u hematopoeze. Ako je bol bubrega, poremećena je funkcija mnogih organa i sistema.

Renalne patologije manifestuje različitih simptoma biti svjesni. To će omogućiti put kod doktora i izbjeći razvoj komplikacija.

Bilo koje bolesti ima određene kliničkih znakova. probleme s bubrezima, mnogi ljudi povezani s bolovima u donjem delu leđa. Ali to je samo jedan od mogućih žalbi. Kada bol bubrega, simptomi zavise od uzroka je nastao iz nedaća i težine. Prije svega takva kršenja u organizmu je podijeljena na akutne i hronične. Od akutne bolesti uključuju akutnu pijelonefritis, što je kasno komplikacija nakon tretmana infekcija urinarnog trakta. Ispostavilo se da je često bolno mokrenje, bol u trbuhu, leđima, visoku temperaturu.

Važna dijagnostička vrijednost je pozvao Pasternatskogo simptom - oštar bol u projekciji bubrega sa lakim dodirom ruku na leđa rubu. Sve ove manifestacije uzrokovane infekcijom, zbog čega boli bubrega.

Hronične lezija tijela rezultat od čestih upala, a to može biti komplikacija urolitijaze. Najčešći hroničnog pijelonefritisa, tokom koje je talasasta: periodi promjene pogoršanja, a produžen remisija. Kada je nastavio bol bubrega, simptomi rasti. U mjestu područja u razvoju upalnog vezivnog tkiva koja nema potrebnu strukturu. Kao rezultat toga, bubrezi počinju da gube svoju funkciju. U bolesnika su otok, obično na licu, povećanim pritiskom mogu razviti anemiju.

Mnogo manje uobičajene hronični glomerulonefritis, koji je jedan od najozbiljnijih bolesti ove vrste. To često dovodi do hronične bubrežne insuficijencije. Takva upala javlja uključuju imunološki mehanizmi, odnosno alergene. Bolest se razvija nezapaženo, postepeno raste pritisak, tu su glavobolja, vrtoglavica, oticanje namaz.

Hurt bubrezi rade?

Zabrinuti zbog boli u bubrezima, mora biti pažljivo utvrditi moguće uzroke koji su doveli do ove malaksalost. Za je potrebno, prije svega precizne dijagnoze, da se donese poseban ispit. Ona će nastaviti da odaberete odgovarajući tretman koji će vam pomoći vratiti funkciju jednog od najvažnijih organa ljudskog tijela. Kada bubrezi boli učiniti - rešava doktor.

Pažljivo njegove preporuke je ključ za brz oporavak i da se izbegne ozbiljnih komplikacija.

Prije svega, kurseva antibiotske terapije. Izbor lijeka ovisi o vrsti patogena, koji je određen rezultatima testova urina. Kada bolest bubrega treba piti mnogo tekućine - voćnih napitaka brusnica, brusnica i dugotrajnu upotrebu tzv bilja bubrega. Ovo uva, polje rastavić, list borovnice i drugi.

Tokom pogoršanje kroničnih bolesti tečnosti, nasuprot tome, je donekle ograničen. Kada pritisak i pojavu edema imenovan antihipertenziva i diuretika u ishrani je ograničen unos soli. Sve u svemu, ako je bol bubrega, nanesite poseban režim ishrane koji pruža maksimalnu smanjenje opterećenja na tijelu pacijenta. Isključeni začinjenu hranu, začini, začini, začina, mesa i ribe čorba, kava i alkohol.

U slučaju bubrežnih kamenaca za razbijanje kamenja koristeći različite metode kao što su ultrazvučnih drobljenje ili hirurško vađenje. Uz pravilnu ishranu može spriječiti daljnje pojavu bubrežnih slična tijela.

Prilikom propisivanja terapeutski hranjenje računati na prvom mjestu, kemijski sastav kamenja (urata, oksalate, fosfate, mješoviti kamenje). Zašto boli bubrezi? Razlozi mogu biti različiti - to hipotermije i metaboličkih poremećaja, i genetska predispozicija. Bez obzira na faktore koji su bili poticaj za razvoj bolesti, liječenje bolesti bubrega uvijek imaju za cilj maksimiziranje oporavak funkcije tela. Da bi se postigao ovaj rezultat je moguće samo uz pravovremeno liječenje i pažljivo poštovanje svih recepata i recept.

Zašto boli bubrezi?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi