Zašto povredio rame?

Zdravlje I Medicinska Video: Povreda Ramena - Detaljna Unutrasnjost Ramena (Juli 2019).

Anonim

Postoje mnogi uzroci bolova u ramenu. Prije svega, to je sjedeći način života, loše držanje ili pretjerana stresa na ramenom zglobu.

Ove negativne faktori izazivaju povrede i zloupotrebljavaju upalnih ili neurološkim: osteohondroze; kalcifikacije ligamenata; artritis; artritis; tendinitis; kapsulitis; burzitis; išijas; uljtinuo živce. Manje bolova u ramenu rezultat od raka, određene genetske abnormalnosti i infektivnih lezija kao što je tuberkuloza, kandidijaza, klamidija i drugi.

Bol u ramenu ozljeda i hroničnih bolesti

Povreda zglobova zbog ramena bol ubijanje, dislokacija ili rupture tetive ili mišića. Ove povrede javiti tokom slučajnih padova, naglih pokreta i pretjeran stres na zglobove, kao što je sportista. Klanje rame u pratnji oticanje, krvarenje, hematom, koji ponekad dostiže značajan veličine.

Na kraju hematom se proteže ispod postizanje lakta.

Uzrok dislokacija često pogođen u ramenom zglobu ili pasti na kraj ruke, u pratnji iznenadni napad bola i osjećaj da je rame "nije na mjestu". U nekim slučajevima, aktivni pokret ruku može biti nemoguće.

Konkretno, efekti osteoporoze povećava povreda i slack klanje se može uključiti zglobne fraktura. Povrede su praćeni oštar bol koji se povećava s pokretima. U starijim ili slabo zarasla povrede obično javljaju bol bol u ramenu.

Kao povreda i stalnim preopterećenja leđa doprinose razvoju i pogoršanje cervikalne degenerativnih bolesti diska.

Kao rezultat toga intervertebralnog diska gube elastičnost, okreće glave u pratnji bol u zglobovima i mišićima ramena i vrat i osjećaj peckanje ili utrnulost.

Kršenje metabolizma kalcija u osteohondroze dovodi do stvaranja žarišta kalcifikacije u zglobne ligamente, a time i do trajnog jakih bolova u ramenu, koja raste pokušava da podigne ruku ili ga oduzeti.

Bol u ramenu u upalne procese

Teške, ponekad nepodnošljivo jak bol u ramenu karakterističnim upalnih bolesti, koje se nalaze uglavnom u zglobovima i mogu biti različitog porijekla: alergijske, infektivnih ili traumatično. Ponekad se javljaju sa hroničnim poremećajima. Na primjer, cervikalne osteohondroze može biti u pratnji upale tetiva i ramenom zglobu kapsule.

Glavna karakteristika humeroscapular periartrita je neosnovana, na prvi pogled, bol u ramenu, što povećava sa razvojem ove komplikacije. Za nekoliko mjeseci postaje teže da se skrene ruku iza leđa i pokupiti. U mirovanju, bol jenjava, što je tipično za nešto pritisne na grudi bolesne ruku.

Ako ne leči, pogođenim ramenog zgloba postaje gotovo pravi, a ruka ne raste iznad horizontalnom nivou. Glavna razlika humeroscapular periartrita je tako duboko unutrašnju strukturu zglobne hrskavice i nije oštećen, a artritis zajednički deformira otokom. Ramena artritis razvija od trošenja i starenja i zajedničke tkiva, uglavnom hrskavice. Ovaj stan kostiju propada.

Često se bolest dovodi do hipokinezija - nedostatak mišićne aktivnosti. Deformacije hrskavice prati visoka temperatura i otok, sa kretanjem javljaju karakteristične krize i kliknite.

Osteoartritisa karakteriše jak bol u ramenu, ključne kosti i lopatice na donjem rubovima svaki pokret, posebno pri podizanju težine. Javlja se uglavnom kod starijih ljudi. To je zbog degenerativnih promjena u hrskavice i kosti. Postepeno, zajednička deformiše i sjedeći. Stručnjaci identificirati četiri glavne uzroke osteoartritisa zgloba ramena:

  • razlika opterećenja;
  • trajno oštećenje u dužem vremenskom periodu (posttraumatskog artroze zgloba ramena);
  • urođene ili stečene defekte zglobnih struktura;
  • soli depozita u zglobnoj šupljini zbog metaboličkih poremećaja.

Kaltsynuyuchomu tendinitis okarakterizirati kao bol bol u ramenima, čiji je intenzitet povećava noću i iznenadne napade oštar bol. Tetive ramenog zgloba može postati upaljene zbog prevelikog stresa u profesionalnim sportistima ili radnici teškog fizičkog rada. Konstantan pritisak na zajedničkoj i štete koju uzrokuje hipoksije tkiva. Kao rezultat kisika izgladnjivanje nastaje taloženje kalcijuma depozita.

kapsulitis je difuzna lezija i sinovijalne kapsula ramenog zgloba uzrokovane fibroze i značajan pad u zajedničkom šupljine. Upala javlja izuzetno tvrd i tup stalnim bol u mišićima ramena i vrat, čiji je karakter često opisuje kao "smrznuto rame". Pokret u ovoj bolesti okovima i vrlo bolno. Kapsulitis često dovodi do invaliditeta.

burzitis - akutne ili hronične upale periartikularne torba, što je mali "džep" ispunjena tečnošću za apsorpciju udara. Burzitis obično razvija nakon traume ili visoke stresa na zglobove. Kada upala sinovijalne torbe postoji otok, što boli kad se pritisne, a tokom rotacione pokrete i drugih aktivnih ruke. Postoje malaksalost, slabost i bol u mišićima ramena, ponekad u kombinaciji sa parestezije. Ako ne leči, burzitis postaje hronična i dugo otežava normalno motoričke aktivnosti.

Upalni procesi su u pratnji groznica, ponekad i do 39-40 ° C, otok i crvenilo kože na mjestu povrede. U nedostatku očiglednih znakova upalnih bol može biti uzrokovana poremećajima nervnog sistema u predjelu vrata i ramena.

Neurološki izaziva bol u ramenu

Neurološki bol u ramenu su rijetke i uglavnom se odnose patologije lokomotornog struktura. Neuritis od brahijalnog živca izaziva iznenadnu oštru bol koja se povećava sa pokrete ruke, a zajednički mogu biti u dobrom stanju. Kompresija-ishemijske lezije perifernih živaca je u pratnji duboko ramenog pojasa bol nakon treninga. Ponekad ometanja uzroci mišićne atrofije kukuljicu regiji.

Radikulopatije je komplikacija degenerativnih diska bolesti vratne kralježnice. Kao rezultat dugog povrede i upale živaca korijene je njihova degradacija. Patologiji karakteriše bol u ramenu, rame i vrat, kao i smanjenje ili odsutnost refleksa od bicepsa. Na bol u kompleksu rame potrebno uklanjanje njegovih uzroka nakon pažljivog dijagnoze, kao simptomatska terapija ne prekida mehanizme bolesti.

Zašto povredio rame?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi