Umnjak boli: šta

Zdravlje I Medicinska Video: Da Li Vas Boli Umnjak? - Stomatologija Radix (Jun 2019).

Anonim

Njegovo ime je potrebno umnjaka da buknuti nakon što se odmori. Lord of the osmog ljudi zubi su, uz nekoliko izuzetaka, u dobi od 17-25 godina. Većina sreće ne bez pomoći stomatologa.

Umnjaka su dosta prorizatysya tada zvalo Retinirovannye ili prorizatysya u potpunosti - u ovom slučaju oni nazyvayutpoluretinirovannymi.

Prorizatysya zubi tako mnogo teže jer je drugi zubi čvrsto drže na njihovoj teritoriji i ne žele podijeliti sa novim gradovima. Ovi uslovi su povoljni za nastanak upale i rezultira nelagodnost: drugim riječima, erupcija umnjaka boli.

Često pojava umnjaka je u pratnji groznica i druge loše malo simptoma.

Simptomi koji prate pojavu umnjaka

  • Porasta temperature.
  • Oticanje desni u erupciji zuba.
  • Oticanje obraza.
  • Bol prilikom gutanja.
  • Poteškoća otvaranja usta.
  • Loše usta.

Bol u erupciji umnjaka

Obično, umnjak erupcije kada boli. Bih razraditi na opis ove neprijatne simptom.

Osam erupcija može biti u pratnji upale kapuljačom - sluzi, koji se nalazi na umnjak. Bolest se zove perikoronitisi, a uzroci su bakterije uzrokovane ostatke hrane. Ovo izaziva pojavu boli.

Obrađeno perikoronitudaleniem kapuljača, koja se izvodi u lokalnoj anesteziji.

Još jedan razlog za bol umnjaka erupcije - nedostatka prostora u dentalnoj. Onda je umnjaka (drugo ime umnjak) pokušava prebaciti postojeće zube pod pritiskom. Postoji prenatrpanosti, što dovodi do nepravilnog ugriza, dugo tretirana u ortodonta.

Drugi uzroci bola

Zubi koji se smanjiti kroz njegovu mudrost lokacijama koje su izložene velikom broju bakterija, kao što je teško ukloniti prilikom čišćenja zuba, i propadanje zuba.

Uzrok bola su:

  • karijes, u pratnji reakcija na kiselo i slatko hranu hladno;
  • akutne i hronične propovjedaonica;
  • akutni i hronični parodontitis.

Zubobolja mudrost da učine posjeta stomatologu

Šta ako je bol umnjak? Suzbijanje rane znake bola pomoću toplo rješenje: čašu prokuvane vode rozmishuyetsya kašičicu sode, istu količinu soli i nekoliko kapi joda.

Ispiranje usta je potrebno, tako da tekućina uđe u zonu umnjaka. Pomoći da se smanji upala i antibakterijski vodice za ispiranje usta, rješenje nevena tinktura (1 kašičica na 100 ml vode) rješenje klorheksidin ili furatsillina.

Gdje kući pravni lijekovi ne pomažu, obratite se stomatologu. Od umnjaka se praktično nisu uključeni u proces žvakanja hrane, mnogi stomatolozi imaju tendenciju da ponudi pacijenta, a ne uklanjanje tretman, kako u fazi pojavljivanja zuba, a nakon nekoliko godina svog postojanja u ustima.

Umnjak boli: šta
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti